Skip to content

Hondentrimsalon Semmy’s: liefde, rust en respect zijn mijn sleutelwoorden

14 maart 20142 minute read

Wassenaar – Ik ben opgegroeid met honden en daar heb ik mijn hart bij. Ik heb altijd voor ogen gehad een beroep te kiezen waarbij ik tijd zou hebben voor een hond. In eerste instantie was mijn idee om psychologie te studeren. Na de Havo heb ik een jaar SPH gedaan (sociaal pedagogische hulpverlening) om mijn propedeuse te halen en dan zou ik Psychologie kunnen studeren. Dit is uiteindelijk een half jaar Pedagogiek geworden tot ik in januari toch besloot dat dit niet was wat ik wilde.

Ik was al langere tijd op zoek naar een ander soort opleiding, waarin mijn liefde voor honden tot uiting kon komen. uiteindelijk vond ik de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut. Daar ben ik in 2010 mee begonnen en zal dat halverwege dit jaar afronden.


Via deze opleiding leerde ik mensen kennen die fulltime hondentrimmer waren en daarnaast gedragsdeskundige wilden worden. Tijdens mijn werk in de dierenwinkel bleek er ook erg veel vraag te zijn naar een gediplomeerde trimmer in wassenaar. In 2011 ben ik begonnen aan de opleiding tot hondentrimster bij het HKI (Huisdier kennis instituut). Hier ben ik, na twee jaar stage lopen bij Dierenzorg van Lijenhorst in Den Haag, afgelopen september voor geslaagd! Gelukkig had ik de mogelijkheid om mijn trimsalon aan huis te openen zodat ik direct aan het werk kon.

Ik weet veel van het gedrag van honden en zie daardoor ook wanneer een hond angstig is, gespannen of gewoon opgewonden, ik vind het een uitdaging om mij aan de hond aan te passen zodat de hond zonder stress de trimsalon weer verlaat. Liefde, rust en respect voor het dier zijn mijn sleutelwoorden. 

U bent met uw kameraadje bij mij van harte welkom.

Neem gerust een kijkje op mijn website. www.hondentrimsalonsemmys.nl

IMG 20140120 162146

Ondernemen in Wassenaar

Wilt u ook uw onderneming onder de aandacht brengen in onze rubriek stuur een mail naar redactie@wassenaarders.nl en dan zullen wij z.s.m. contact met u opnemen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top