Skip to content

Roxanne van Hemert wint Holland Cup 1.500 meter

16 maart 20142 minute read

Wassenaar – Op de Kunstijsbaan van Breda werd afgelopen weekend de finale gereden om de Holland Cup, de laatste wedstrijd uit een serie van 4. De Wassenaarse Roxanne van Hemert kwam uit op de 1000 en 1500 meter. Voor de winnaar van het klassement was er naast een fraaie beker ook een ticket te verdienen voor het NK Afstanden van komend seizoen, zoals ook de nummers 1 en 2 van het klassement zich nu reeds zouden kunnen plaatsen voor datzelfde NK Afstanden.

1500 meter
Op het koningsnummer stond Roxanne, voor aanvang van de wedstrijd, als 4e geklasseerd. De strijd zou gaan tussen Irene Schouten, Letitia de Jong en Roxanne van Hemert. Vooraf stond vast, omdat de verschillen onderling klein waren, dat de winnaar van de wedstrijd ook de winnaar zou zijn van het klassement.

In de een na laatste rit moest Schouten de tijd neerzetten en klokte 2.03.99. In de laatste rit kwam Roxanne uit tegen Letitia de Jong. Startend in buitenbaan opende de Jong de wedstrijd in 26.53 tegen 26.79 voor Roxanne, de snelste openingen van de dag. In de eerste volle ronde wist van Hemert als enige een tijd neer te zetten onder de 30 seconde t.w. 29.9 tegen 30.5 van de Jong, waarmee Roxanne op dat moment de leiding had in de wedstrijd. In de een na laatste ronde, waarin beide rijdsters een tijd klokte van 32.2, lag Roxanne nog ruim 0,4 seconde voor op haar tegenstandster. Het werd spannend tot aan de finishlijn, toen de klok voor beide op 2.03.68 bleef staan en waarmee Roxanne met 4 punten verschil het algemeen klassement won voor rijdsters als Valkenburg, Joling, van der Weijden en Voorhuis.

Vanavond om 18.00 uur wordt de 1000 meter verreden. Wij houden u op de hoogte van het verloop van deze wedstrijd waar voor Roxanne van Hemert kansen zijn op een podiumplaats in het algemeen klassement.

Tags

SchaatsenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top