Skip to content

Escalatie na ruzie op straat

17 maart 20142 minute read

Wassenaar – Politieagenten moesten zondag 16 maart optreden om een ruzie op de Langstraat te sussen. Daarbij raakte de gemoederen dusdanig verhit dat agenten geweld moesten gebruiken om te voorkomen dat de ruzie verder kon escaleren.

Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie enkele meldingen van een vechtpartij op straat. Toen een politie-eenheid ter plaatse kwam, wisten de agenten de partijen te scheiden. Een 23-jarige Wassenaarder gedroeg zich daarbij opdringerig en agenten vorderden dat de man de locatie zou verlaten. Hij keerde echter na circa 10 minuten terug en was wederom erg opdringerig waarop de man werd aangehouden. Hij verzette zich daarbij waarbij het overige aanwezige publiek zich tegen de politie keerde. Agenten moesten de wapenstok gebruiken om de opdringerige en agressieve jongeren van zich af te houden. De 23-jarige werd ingesloten voor verhoor. De politie stelt een nader onderzoek in naar de ongeregeldheden en sluit daarbij meerdere aanhoudingen niet uit.

Geweld tegen politieagenten
De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Agenten deden dan ook aangifte. Indien er sprake is van agressie of geweld tegen mensen met een publieke taak (bijvoorbeeld politie, ambulancepersoneel, brandweer) verdubbelt het Openbaar Ministerie de strafmaat.

Tips of beelden? Bel de politie!
De politie sluit niet uit dat door het publiek beelden zijn gemaakt van het tumult en roept getuigen op zich te melden aan het bureau in Wassenaar of via 0900-8844 en zij worden daarnaast verzocht om eventueel gemaakte beelden af te staan.

Tags

PolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top