Ga naar hoofdinhoud

Expositie Kunstenares Tiety Entjes-Weij bij La Porcelano

17 maart 201449 second read

Wassenaar – Pasen staat weer voor de deur. Hét symbool voor het Paasfeest, dat staat voor opstanding en nieuw leven, is het ei. Van oudsher worden eieren voor het Paasfeest versierd. Wist u dat het oudste beschilderde ei gevonden is in een Romaans-Germaans graf met een datum van de 4de eeuw vóór Christus? Maar ook als kunstuiting worden eieren al eeuwen beschilderd.

Kunstenares Tiety Entjes-Weij is in 1975 begonnen met het beschilderen van eieren. Met haar jarenlange ervaring en talent schildert ze een veelzijdigheid aan onderwerpen; voorstellingen van oude meesters, geboorte, het Koninklijk Huis, landschappen, dieren en portretten. Naast haar jaarlijkse exposities door het hele land zijn haar eieren dit jaar ook te bewonderen in de winkel van Joke Baumann, La Porcelano Exclusive Gifts in Wassenaar. Vooral vanwege de unieke mix aan bijzondere merken, die veelal artistiek van inslag zijn, passen de kunstwerken hier perfect tussen.

Nieuwsgierig? De eieren van Tiety staan geëxposeerd bij La Porcelano, Kerkstraat 4b van 22 maart tot 22 april 2014.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top