Skip to content

Start-ups en incubators

18 maart 20142 minute read

Wassenaar – Nou, nou, hoor ik u denken, dat zijn wel wat modernismen? Niets is minder waar: twee bewegingen in ondernemersland van het afgelopen decennium zijn het stimuleren van Start-ups van nieuwe bedrijven en het inrichten van een incubator, een broedkamer voor nieuwe ondernemingen.

Als je als dorp ondernemerschap wil stimuleren, kun je daar lang over spreken. Maar ondernemen is vooral DOEN. Startende bedrijven en een broedkamer voor jonge beginnende ondernemers. Koppel deze aan de meer ervaren ondernemers, stel de bestaande netwerken open en de gemeente regelt ruimte en tijd. Er is genoeg leegstand, er zijn genoeg ondernemers, er is zelfs landelijke subsidie voor.

Wat houdt ons dan tegen? Misschien nog niet aan gedacht? In een dorp als Wassenaar? Onder de rook van Den Haag? Welnee, de vraag is wie het moet gaan doen. En dan moet er natuurlijk een plan geschreven worden. Over gepraat worden, in stemming gebracht. Wel, dan zien wij elkaar over een jaar wel weer.

Wat nu geweldig is, er zijn voldoende concrete plannen beschikbaar, net als succesvolle voorbeelden, zoals YES-Delft. We hoeven het niet opnieuw uit te vinden en men wil graag helpen. Dat is ook ondernemen: samenwerken.

Benodigde ingrediënten Incubator:
Inspirerende ruimte, wat meubilair, koffiemachine, water en stroom, ondernemende coach/projectmanager, ondernemers en creativiteit.

Moet u zich eens voorstellen dat hier jeugdigen die niet direct aan een baan kunnen komen, met ondernemerschap aan de gang kunnen, dat scholieren in ons dorp deel kunnen nemen aan ondernemerschapprogramma’s. Dat zij ontdekken dat ook de bakker, de kapper en de groenteboer ondernemers zijn. Dat startende bedrijven de economie in ons dorp komen verstevigen.

En wie zet nu de eerste stap? Dat doet Passie voor Wassenaar, direct na de verkiezingen, ongeacht de uitslag.

Mark de Bruijn
Passie voor Wassenaar

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top