Ga naar hoofdinhoud

Wassenaarse shorttrackers Brit, Miranda en Koen draaien een goed seizoen

18 maart 20142 minute read

Wassenaar – Na een paar jaar afwezigheid, keerde Brit Qualm terug naar het shorttrack. Brit (pupA) kwam uit in de regiocompetitie en schaatste in de A divisie. Ze deed dat niet onverdienstelijk, in 4 wedstrijden verbeterde ze haar tijd op de 500m met 4 sec.

Op 18 januari 2014 werd de finale van de regiocompetitie in Utrecht verreden. Na een mooie wedstrijd werd ze 10de in het eindklassement. Brit behaalde samen met Savannah, Olin en Mellanie GOUD op de relay. Miranda en Koen Slootweg komen uit in de landelijke competitie, de KNSB-cup. Na 6 wedstrijden word het eindklassement opgemaakt. Miranda werd 2de bij de senioren en kreeg en zilveren medaille. Koen behaalde ook een zilveren medaille bij de junioren B. Miranda en Koen (jong oranje shorttrack) werden beide uitgenodigd om het NK shorttrack te rijden. Voor Miranda werd het lastig want als senior rijd je tegen de nationale selectie, met een 6de plaats was ze zeer tevreden. Koen, junB, moest af en toe flink aan de bak. Na twee dagen strijd werd hij overtuigend NEDERLANDS KAMPIOEN. In Star-Class wedstrijden behaalde Koen nog een paar podium plaatsen o.a . 2x goud op de 1500m en werd derde in het eindklassement. Zondag 2 maart 2014 werd het Zuid-Hollands kampioenschap gereden. Brit werd 4de bij de pup A en Miranda werd 1ste dus ZUID-HOLLANDS KAMPIOEN bij de senioren. Koen sloeg deze wedstrijd over. Zo werd een mooi seizoen goed afgesloten. Meer weten over shorttrack kijk op IHCL.nl

Tags

ShorttrackWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top