Skip to content

C1000 ontruimd na chemische reactie ontstoppingsmiddelen

19 maart 201449 second read

Wassenaar – Bij werkzaamheden aan een verstopt toilet in een winkelpand aan de Luifelbaan in Wassenaar is een chemische reactie ontstaan bij het gebruik van verschillende ontstoppingsmiddelen. Eén persoon is door het ambulancepersoneel ter plekke gecontroleerd. Verder vervoer naar een ziekenhuis was niet nodig.

Opschaling
Aanvankelijk kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer Haaglanden de melding van vier slachtoffers van een nog onbekende stof die was vrijgekomen. Daarop zijn diverse ambulances en brandweereenheden uit de regio gealarmeerd. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen en de Gevaarlijke Stoffen Eenheid van de brandweer hebben vastgesteld dat er chloorgas is vrijgekomen bij de ontstoppingswerkzaamheden. Dit als gevolg van een vermenging van verschillende ontstoppingsmiddelen die een chemische reactie hebben veroorzaakt.

Ontruiming
Het winkelpand is enige tijd ontruimd geweest. De brandweer heeft het winkelpand geventileerd en gemeten of er zich nog een gevaarlijke concentratie stof in het pand bevond. Rond 19.00 uur kon de winkel weer open voor het publiek. Het kantoor- en magazijngedeelte van de winkel bleef daarentegen nog enige tijd dicht voor nader onderzoek.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top