Ga naar hoofdinhoud

Excursie met het thema: Struintocht, eerste lentebodes in het Achterbos

19 maart 20142 minute read

Wassenaar – Het Achterbos, plaatselijk ook bekend als het Laarzenpad, is een sprookjesachtig bos met een bijzondere sfeer. Veel mensen passeren het dagelijks met de fiets, slecht weinigen kennen de bekoring van dit stukje rust binnen de drukte tussen Den haag, Wassenaar, Leidschendam en Voorschoten. Het IVN regio Leiden nodigt u uit op een excursie in dit bos op zondag 22 maart om 14.00 uur.

Het Achterbos ligt in de Duivenvoordse en Veenzijdse polder. We starten de excursie met een korte inleiding over de natuurhistorie van dit gebied en zullen hierna in het bos en een wandeling maken. We hopen lentebodes te zien onder de vogels, de bloemen en in de bomen. Hoe herkennen we de verschillende bomen aan hun knoppen. Zien we al voorbereidingen in de natuur voor de lente? Zijn er nog paddenstoelen te zien? Bloeit er al iets? Ook kijken we naar sporen van de historie zoals die nu nog in het landschap te zien zijn.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze excursie door een e-mail te sturen naar: ivnleiden@hotmail.com. Dan krijgen ze bericht of ze kunnen deelnemen aan de excursie of dat de excursie intussen is volgeboekt (er kunnen bij deze excursie maximaal 20 deelnemers mee). Trek stevige waterdichte schoenen aan. Een verrekijker kan handig zijn.

Samengevat;
Datum Zondag 22 maart , tijd 14.00 tot ongeveer 16.00
Startpunt; de ingang van het Achterbos aan het Oude Veenpad in Leidschendam. http://goo.gl/maps/LsJMg
Voorbereiding; waterdicht schoeisel en evt. verrekijker.
Kosten: gratis
Aanmelden; via www.ivn.nl/leiden er kunnen maximaal 20 deelnemers mee.

Routebeschrijving: de ingang van het Achterbos ligt aan het Oude Veenpad te Leidschendam ( dit is het fietspad langs het spoor tussen Leidschendam en Voorschoten). U auto kunt u parkeren op de parkeerplaats van begraafplaats Noorthey. Loop vanaf de parkeerplaats met de fietstunnel onder het spoor door en na 150 meter vindt u de ingang aan uw linkerhand.

Tags

Wassenaar
Back To Top