Skip to content

Little Boogie Boy Bluesband bij Midvliet FM

19 maart 20143 minute read

Wassenaar – Op zondag 23 maart om 12:30 uur is Little Boogie Boy te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Dit naar aanleiding van de recent verschenen cd ‘It’s all in te blues’ van de Little Boogie Boy Bluesband.

Officieel speelt de Little Boogie Boy Bluesband drie bluesgenres: Chicago Blues (waarin de band is gespecialiseerd), blues die tegen soul aanhangt en Missisippi Blues. Deze mix van bluesstijlen laat zich in het geval van de Little Boogie Boy Bluesband echter ook in één woord omschrijven: ‘Happy Blues’.

Happy Blues is blues met een grote lach op het gezicht, hoe groot de ‘ernst’ van de bezongen tragedies soms ook is. Het mag hier en daar best wat over the top gaan, waarbij leed zó wordt uitvergroot dat het bijna lachwekkend wordt. Denk bijvoorbeeld aan de minnaar die het huis van zijn beste vriend verlaat na een nummertje met diens vrouw, en die en passant nog even manliefs prachtige nieuwe schoenen aanschiet … Wat is er dan eigenlijk erger: je overspelige vrouw of de mooie nieuwe schoenen die je kwijt bent?

Maar nummers mogen het publiek ook recht in het hart raken. De teksten vertellen immers vaak complete levensverhalen. Als de bezoekers maar wel altijd een leuke, ontspannen avond hebben, want daar is het de Little Boogie Boy Bluesband om te doen!

Puur en authentiek
Het grootste compliment dat je de Little Boogie Boy Bluesband kunt maken, is dat ze de blues zo eenvoudig, zo puur weet te spelen. Dat wordt ook wel eens bewonderend verwoord als: ‘Jullie klinken als echte negers!’

Dat is precies waar de bandleden naar streven: de oorspronkelijke nummers weliswaar een persoonlijke twist geven, maar de authenticiteit hiervan altijd voorop laten staan. Eerlijke muziek maken op een vriendelijke manier, waardoor het gevoel van de Chicago Blues wordt overgebracht, veel meer dan de technische perfectie waarmee dat gebeurt. Want dát danst nu precies zo lekker.

Hein Meijer, beter bekend onder de naam Little Boogie Boy heeft met ‘It’s all in The Blues’ een prima cd afgeleverd. Het is even schrikken met het openingsnummer ‘Darlene’, een van de zeven door Meijer zelf geschreven songs; na een mooie gitaarintro bromt er een oude mannenstem uit de luidsprekers. Gelukkig gaat het in het restant van het nummer beter met de stem van Meijer.

Voor de rest is het geheel een vrolijke cd geworden, te beginnen met: ‘Go Ahead On’, ten slotte heeft Meijer zijn naam hoog te houden met zijn slogan: ‘Happy Blues We Play!’ Heerlijk swingend is dit nummer met subtiel blazerswerk van Jan de Ligt, tenorsax, Cees Trappenburg, trompet en Yavin Groenewegen op de trombone. Daarna wordt er heel mooi gas teruggenomen in ‘Please Don’t Let Our Good Thing End’ (F.Johnson), een mooie ballade mede door het prachtige orgelspel van Roel Spanjers, de mooie sax-partij van Wouter Kiers en Aad van Pijlen als achtergrondzanger. Aad van Pijlen is ook samen met Meijer de producer van dit met zorg gemaakte album.

Op zondag 23 maart om 12:30 uur kun je in Kakafonie nader kennismaken met Little Boogie Boy en natuurlijk hoor je muziek van de laatste cd van de Little Boogie Boy Bluesband

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top