Skip to content

Luchtdoelraketten gisteren geplaatst in Wassenaar

20 maart 201435 second read

Wassenaar – Gisteren zijn de luchtdoelraketten geplaatst in Wassenaar, Valkenburg en Noordwijk. De raketten worden geplaatst als verdediging tijdens de NSS aanstaande maandag en dinsdag in Den Haag.

Het raketafweersysteem bestaat uit zogeheten Nasams-lanceerinrichtingen, die ook het Witte Huis, het Capitool en andere regeringsgebouwen in de Verenigde Staten beschermen. Elke lanceerinrichting telt zes raketten. In Wassenaar staat een installatie op het terrein van parkeerplaats “de Kuil” bij de Wassenaarse Slag. “De Kuil” waar deze inrichting staat is aangewezen als speciale militaire objecten. Rond deze plekken staan borden dat deze objecten zo nodig met dodelijk geweld worden verdedigd. Ook op Vliegveld Valkenburg staat eenzelfde raketafweersysteem.

Naast de raketten wordt de top beveiligd door 4.000 militairen, 4.000 marechaussees en 13.000 politieagenten ingezet.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top