Skip to content

Trio Cortado in SWZ Sophieke

20 maart 20142 minute read

Wassenaar – Op zondag 6 april 2014 geeft het ensemble Trio Cortado een concert in verzorgingshuis SWZ Sophieke, onderdeel van SWZ. Het ensemble Trio Cortado, bestaande uit Hannah de Witte – fluit, Arthur Klaassens – hobo, Jasper Grijpink – klarinet, brengt een gevarieerd klassiek programma. Het programma duurt 2 maal 30 minuten. Het optreden is op verzoek van SWZ Sophieke georganiseerd door de stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door SWZ, het Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, Janivo Stichting, Grovestins Stichting en particuliere donateurs. Vrije toegang. Prijs voor koffie/thee in de pauze bij dit arrangement bedraagt € 3,00. Vervoer is op afspraak mogelijk (belt u 070-5123 200). Het concert begint om 14.30 uur in SWZ Sophieke aan de v. Zuylen v. Nijeveltstr. 313 te Wassenaar.

Over de musici: Trio Cortado bestaat uit fluit, althobo en basklarinet en is in 2012 opgericht. Arthur Klaassens, Hannah de Witte en Jasper Grijpink hadden daarvoor al veel met elkaar samengespeeld in allerlei verbanden, van het orkest van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag – waar ze alle drie gestudeerd hebben – tot het Longinuskwintet, een blaaskwintet. Door de bezetting kan met drie blazers een klassieke hoog-midden-laag-stemverdeling bereikt worden. Dit geeft het Trio de mogelijkheid veel verschillende muziek te spelen. Meesterwerken uit de klassieke tijd (Bach, Beethoven, Mozart) worden afgewisseld met repertoire dat origineel voor deze bezetting is geschreven door bijvoorbeeld Malcolm Arnold en met moderne werken van onder andere Elliot Carter.

De leden van het Trio bewerken een groot deel van het repertoire dat ze spelen zelf. Dit geeft hen de mogelijkheid om de stukken heel specifiek te laten aansluiten op hun eigen spel. Het repertoire zit daardoor als gegoten!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top