Skip to content

Wassenaarse scholen ‘Wandelen voor water’

20 maart 20142 minute read

Wassenaar – Mensen die vanmiddag, donderdag 20 maart jl, in de buurt van de Paauw, Lange Kerkdam of bijvoorbeeld de Prinsenweg waren, zullen zich wellicht afgevraagd hebben waar die stoet kinderen (ruim duizend) naar toe gingen.

Wel…. zij ‘Wandelden voor Water’. Op initiatief van De Stichting Wassenaar Steunt Afrika en de Rotary Jeugd Commissie Den Haag-Wassenaar werd deze sponsortocht voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de brugklassen van het voortgezet onderwijs georganiseerd. Aqua for All en de Stuurgroep Millenniumgemeente Wassenaar ondersteunden dit initiatief van harte.

Zo’n 1000 kinderen liepen 6 kilometer met een rugzak op, waarin 6 liter water zat, want hun leeftijdgenoten in ontwikkelingslanden moeten deze afstand lopen om er voor te zorgen dat er voldoende schoon water is om te drinken en te koken.

Bij het Raadhuis kwamen alle scholen samen. Ze werden toegesproken door Bobbie van Ernst, Bobbie en rest, door wethouder Koser Kaya, door de burgemeester en door een vertegenwoordiger van de Keniaanse ambassade die de cheque in ontvangst mocht nemen. Bij het verzamelpunt hebben de kinderen het water in de klaargezette waterbakken gestort, de statiegeldflessen werden ook ingezameld. Het water zal worden gebruikt voor de koeien van boer Van der Laan op de Horsten. De sfeer was top, er werd gezongen, gelachen en geluisterd.

DSC 0631

Overigens was het voor de kinderen niet eenvoudig om sponsors te vinden, want zo heel groot is Wassenaar (met zo’n 20.000 inwoners) nou ook weer niet. Toch is het hen gelukt. Alle kinderen bij elkaar haalden 24.000 euro op en dat is nog lang niet het eindbedrag, want ook op dit moment komt er nog geld binnen. Met de opbrengst kunnen weer enkele waterprojecten realiseren op de Menzamwenye en Mahuruni lagere scholen.

DSC 0790

Tags

WassenaarWater
Gerelateerde artikelen
Back To Top