Skip to content

Weekendkamp voor welpen en landscouts

20 maart 20142 minute read

Wassenaar – De welpen (meisjes en jongens van 7 tot en met 11 jaar) en de landscouts (meisjes en jongens van 11 tot en met 15 jaar) van scoutinggroep van Wassenaer van Obdam (vWvO) hebben afgelopen weekend hun voorjaarsweekend gehad.

De landscouts begonnen al op vrijdag 14 maart om 19:00 uur en de welpen kwamen op zaterdag 15 maart om 14:00 uur. Na de opening gingen de welpen de tocht lopen die de landscouts voor hun hadden uitgezet en gingen de landscouts voorbereidingen treffen voor het avondeten. Na het eten en de afwas werd er in het bos een levend stratego gespeeld en hout gesprokkeld voor het kampvuur. Na liedjes te hebben gezongen bij het kampvuur was het voor de welpen tijd om naar bed te gaan en heerlijk te gaan slapen, maar opeens kwam Bagheera binnen die vertelden dat Baloe verdwaald was in de jungle. De welpen wilden natuurlijk wel helpen om Baloe te vinden en door goed samen te werken, en zachtjes door de jungle te sluipen wisten de welpen Baloe te vinden. De volgende morgen bleken Mowgli en Shanti gevangen te zijn genomen door de Bandarlog apen. Gelukkig wisten de welpen Mowgli en Shanti te bevrijden doormiddel van het oversmokkelen van bananen (smokkelspel). Helaas was het alweer 12:00 uur en dat betekende dat het weekendkamp er weer opzat. Enthousiast geworden van dit verhaal? En ook nieuwsgierig naar scouting? Kom dan naar de open dag op zondag 23 maart van 11:00 uur tot 15:00 uur aan de paauwlaan 12. De open dag is voor alle kinderen (en ouders) in de leeftijd van 5 tot en met 17 jaar. Meer informatie www.vwvo.nl of stuur een email naar communicatie@vwvo.nl

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top