Skip to content

Barbara Zwaan over ‘Aandacht en het werk van Simone Weil’

21 maart 201445 second read

Wassenaar – De theologe Barbara Zwaan zal woensdag 2 april een inleiding houden over de Franse filosofe Simone Weil (1909-1943). “Al onze broeders en zusters hebben op deze wereld niets anders nodig dan mensen die in staat zijn aandacht aan hen te schenken”, is een bekende uitspraak van Simone Weil.

Aandacht is een centraal thema in haar werk. Het is een tegengeluid in onze tijd waarin onverdeelde aandacht onder druk staat. Velen van ons zijn aan het ‘multi-tasken’ en proberen zo veel mogelijk te doen in een zo kort mogelijke tijd. Tot onze energie op is en we niet meer verder kunnen met alle gevolgen van dien. Barbara Zwaan studeerde Frans en theologie. Van haar hand verscheen onder meer ‘Aandacht als heilzame houding binnen de filosofie van Simone Weil'(Filosofie 2012/2).

Plaats: het gebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, Lang Kerkdam 36 in Wassenaar. Aanvang: 20.00 uur, toegang 5 euro voor leden en begunstigers en 7.50 euro voor niet-leden.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top