Skip to content

Bruno Bruins wederom informateur in Wassenaar

23 maart 201445 second read

Wassenaar – Alle fractievoorzitters van de Wassenaarse gemeenteraad hebben Bruno Bruins gevraagd om op te treden als informateur bij de vorming van een nieuw college.

Bruins heeft de opdracht gekregen om gesprekken te voeren met alle lijsttrekkers van de in de gemeenteraad vertegenwoordigde partijen. Met deze gesprekken moet hij kijken naar de mogelijkheden van samenwerkingen en zo tot een college te komen met een breeddraagvlak en een werkbare meerderheid.

Maar aanleiding van deze gesprekken zal Bruins advies uitbrengen aan de verschillende fracties over partijen waar ze mee in gesprek kunnen gaan. Om zo een coalitie te kunnen vormen.

In 2013 vervulde Bruins eveneens met succes de rol van informateur bij de vorming van het interim zakencollege. Bruno Bruins is wethouder in Den Haag (2000-2006), Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (2006-2007), en waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg (2007) geweest. Sinds 1 januari 2012 is Bruins voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV.

Tags

InformateurWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top