Skip to content

Expeditie Oliehoek geeft kleur aan NLdoet

24 maart 20142 minute read

Wassenaar – Zaterdag 22 maart waren veel vrijwilligers te gast bij Zorgboerderij Oliehoek. Zelfs een buitje regen weerhouden de vrijwilligers er niet van om thuis te blijven. Tijdens NL doet zetten vrijwilligers, jong en oud zich in voor de drie aangeboden klussen door Zorgboerderij Oliehoek.

Echter waren er meer vrijwilligers gekomen dan gepland om hun handen uit de mouwen te steken. Daarom heeft men een vierde klus bedacht. De klussen waren Expeditie Oliehoek, een Superrein zorgboerderijterrein, Pretty pink en het klaar maken van de moestuin. De klussen werden met werklust aangepakt en de vrijwilligers wisten niet van ophouden. Het kippenhok werd brandschoon en de moestuin is volledig omgespit. Expeditie Oliehoek was toch wel het grootste succes. Deze klus werd enorm bejubeld. Met tractor, kar en gereedschappen reed men naar de weilanden, die gepacht worden van Staatsbosbeheer. Het slopen van een dammetje en oude houten palen werd graag gedaan. Veel resten van oud prikkeldraad moesten worden weggeknipt. Een nieuw hekwerk werd secuur geplaatst en de loopbruggetjes werden vakkundig geplaatst. De cliënten hoeven zo niet meer om te lopen en kunnen veilig oversteken.

Bruggen bouwen staat symbool voor het leggen van een verbinding. Tijdens Expeditie Oliehoek worden deze verbindingen mogelijk gemaakt voor mens, dier en natuur. De doelstelling van NL doet sluit daarom mooi aan bij deze activiteit. Het stimuleren van vrijwilligers bevordert hun participatie in de samenleving. Tijdens NL doet is dus geen brug te ver. Tijdens deze dag werd ook de inwendige mens niet vergeten. Bakker Stijnman en dhr. Blaauw van C1000 Wassenaar waren bereid tot sponsoring van de lunch tijdens deze vrijwilligersdag.

Namens Gerard en Sandra en alle vrijwilligers van Zorgboerderij Oliehoek bedankt!

Nieuwsgierig? Kijk op de Facebook pagina van Zorgboerderij Oliehoek.

Tags

OliehoekWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top