Skip to content

Lifeguards gezocht voor de Wassenaarse Slag

24 maart 20143 minute read

Wassenaar – Nog een paar weken dan verschijnen de eerste badlakens weer aan de Wassenaarse Slag. De Wassenaarse Reddingsbrigade is al volop bezig met de voorbereidingen op de strandbewaking in het zomerseizoen. Zo moeten er nieuwe lifeguards worden geworven, die het team kunnen versterken. Het is bepaald geen alledaags zomerbaantje. Op 8 mei is de kennismakingsavond voor belangstellenden. Iets voor jou misschien?

In Wassenaar zijn elke zomer bijna 80 leden van de WRB actief om de lifeguardtaken op zich te nemen. Eén van hen is de 33-jarige Rudy. Hij is drie jaar actief als strandwacht. “Het is superleuk werk met veel verantwoordelijkheid. Je bent actief, je waakt over de veiligheid van de badgasten en doet zo nog eens iets goeds voor mensen.”

Lifeguard worden is niet voor iedereen weggelegd. Het strand en de zee moeten je wel liggen. Je moet bestand zijn tegen het werken in stressvolle situaties. Verder moet je minimaal 17 jaar zijn en in staat zijn om binnen acht minuten 400 meter te kunnen zwemmen. Bovendien moet je tussen 15 mei en 15 september tenminste tien dagen een stranddienst meelopen op de reddingpost. Het is grotendeels vrijwilligerswerk met een kleine vergoeding voor verplichte taken.

“Als je een beetje sportief bent, dan is de opleiding prima te doen”, zegt de 18 jarige Anouk. “Je krijgt een opleiding voor EHBO, reanimatie, vaartraining en verschillende reddingsoefeningen. Verder leer je van alles over de zee, zodat je snel in staat bent om gevaren te herkennen. Veel opleidingen doen we samen met de KNRM-lifeguards, zodat we in korte tijd zoveel mogelijk lifeguards klaarstomen voor de zomer.”

Buiten de vakantie volgt Anouk haar VWO opleiding. Als vrijwilliger verzorgt zij met anderen de zwemopleidingen bij de Wassenaarse Reddingsbrigade. Elke winterperiode zwemmen 120 leden voor één van de diploma’s. “De jeugd begint vanaf 8 jaar met de opleidingen voor Jonge Redders in het zwembad. We hebben er samen met de KNRM een leuk opleidingsprogramma met serieuze en speelse onderdelen van gemaakt, dat er heel vrolijk uitziet. Zo leren we de kinderen spelenderwijs redder worden.”

De lifeguards van de WRB hebben onderling een sterke band. “Dat was afgelopen seizoen geweldig, we vormden een hecht team. Zoals elke zomer hebben we een paar reddingsacties moeten uitvoeren. Met succes gelukkig, want het kan ook fout lopen. Mensen realiseren zich vaak niet hoe gevaarlijk de stroming in zee kan zijn.”

Meer informatie
De Wassenaarse Reddingsbrigade is ook voor deze zomer weer op zoek naar sportievelingen die als strandwacht aan de slag willen. Er zijn ongeveer tien nieuwe leden nodig. Zie je zo’n mooie vakantiebaan wel zitten? Meld je aan via info@wrb.biz of kijk op www.wrb.biz voor meer informatie. Op 8 mei houden wij een informatieavond, na aanmelding ontvang je daarvoor een uitnodiging.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top