Ga naar hoofdinhoud

Obama’s “The Beast” in Wassenaar

24 maart 201446 second read

Wassenaar – Zojuist rond klokslag 12 uur passeerde “The Beast“, zo worden de vier Cadillac limousines van president Obama ook wel genoemd, Wassenaar over de N44.

The Beast is naar alle waarschijnlijkheid het veiligste niet-militaire voertuig ter wereld. “The Beast” bestaat uit vier gepantserde limousines, het wordt altijd geheim gehouden in welke van de vier Obama vervoerd wordt. Dit om het voor mogelijke belagers lastig te maken om een aanslag te plegen op president Obama. De specificaties van de auto’s zijn geheim, maar volgens veiligheidsexperts zijn de wagens voorzien van opvallende veiligheidssystemen. Je kunt hierbij denken aan dikke gepantserde deuren, gepantserd glas, wapens en een door de CIA getrainde chauffeur.

Helaas voor de mensen langs de route zat president Obama niet in 1 van de 4 limousines. Hij ging volgens verschillende bronnen met zijn helikopter Marine One, onder begeleiding van verschillende Black Hawk helikopters, naar Den Haag. Vanochtend bracht hij samen met Premier Rutte een bezoek aan het Rijksmuseum.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top