Skip to content

Opgeruimde ruiterpaden door succesvolle NLdoet actie PV Koningin Emma

24 maart 20143 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 22 maart vond de al lang aangekondigde NLdoet actie van de Wassenaarse paardensport vereniging Koningin Emma plaats. Dankzij deze klus is Wassenaar weer een stuk verkeersveiliger en aangenamer geworden voor mens en dier. Doordat vele stukken ruiterpad onder handen zijn genomen, kunnen de paarden weer lopen waar zij horen: op het ruiterpad. Zij hoeven zich hierdoor op deze plekken niet meer op wegen, fiets- en voetpaden te begeven, waardoor de algehele verkeersveiligheid toeneemt en overlast door bijvoorbeeld paardenpoep op straat afneemt.

Ondanks de regen en harde wind op deze zaterdagochtend waren verschillende leden van PV Koningin Emma al vroeg in touw om op de parkeerplaats aan de Meijendelseweg een thuisbasis op te zetten om de vele aangemelde vrijwilligers een warme ontvangst te bieden. De tent werd opgezet, de koffie en koekjes stonden klaar en ondanks dat de opgehangen vlaggetjes net zo snel verregend en verwaaid waren als dat ze werden opgehangen, zat de sfeer er bij de organisatoren er goed in. De moed werd niet opgegeven en met een keiharde werkmentaliteit onder het mom: “normaal staan we ook uit te mesten in de regen”, werden er nog snel wat extra ballonnen opgehangen om de twijfel of alle vrijwilligers nu nog wel zouden komen te doen vergeten.

Al snel bleek deze twijfel ongegrond: ruim veertig vrijwilligers kwamen met werkhandschoenen, snoei-, boom-, en takkenscharen en een grote dosis inzet. Er waren zelfs meer vrijwilligers dan van te voren verwacht! Onder de vele vrijwilligers waren ook de Wassenaarse burgemeester Hoekema, gemeentesecretaris Atsma en de wethouders Beimers en Koser Kaya actief. Zij steunden deze actie vanaf het eerste initiatief en hebben dat laten blijken door ook de handen uit de mouwen te steken. Bij het doorbreken van een voorzichtig zonnetje werden onder het genot van koffie, thee, koek en een warm welkom de vele vrijwilligers in groepen verdeeld om op diverse locaties door heel Wassenaar aan de slag te gaan. De firma’s Van der Holst, Heijstek en Van Santen hadden materieel en mensen beschikbaar gesteld waardoor het vele snoeimateriaal kon worden afgevoerd en de klussers gemakkelijk konden worden vervoerd. Ook hielpen de platte karren achter de tractoren bij de snoeiwerkzaamheden in de hoogte. Het ruiterpad langs de Meijendelseweg is zelfs met een kraan onder handen genomen waardoor het ruiterpad weer vlak, breed, en dus beter begaanbaar is geworden.

Tegen de middag werden alle vrijwilligers op locatie voorzien van een lunch met als extraatje een broodje kroket: deze werden aangeboden door Pannenkoekenboerderij Meijendel. Met de magen weer gevuld werden er nog een paar uurtjes in het wisselvallige weer doorgewerkt. Als eerste beloning voor het harde werk kwam de zon toch nog even echt door en konden de vrijwilligers bij terugkomst op de Meijendelseweg hiervan nog heerlijk genieten onder het genot van een drankje en warme soep. Om de vrijwilligers nog extra voor hun inzet te bedanken werd hen een fles wijn aangeboden, gesponsord door Brasserie de Badmeester, en ontvingen zij kortingsbonnen voor de Gamma en een certificaat.

PV Koningin Emma wil ook via deze weg graag alle vrijwilligers nogmaals hartelijk danken voor hun inzet. Zonder hen was deze actie en dit resultaat nooit haalbaar geweest.

PV Koningin Emma is een actieve ruitervereniging met vele activiteiten door het hele jaar. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar onze website: www.koningin-emma.nl.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top