Ga naar hoofdinhoud

DFAS-lezing, Wassenaar: dinsdag, 8 april 2014 door Linda Collins

25 maart 20142 minute read

Wassenaar – Warenar: Dinsdag, 8 april 2014: ‘Those CRAZY years: ‘Life and Art in Paris during the Jazz Age, 1920s – 1930s’ door Linda Collins

In deze DFAS-lecture verzorgt Linda Collins een toer door Parijs in de Jazz Age oftewel de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw. Na de Eerste Wereldoorlog was er in Parijs een opgeluchte, vrolijke stemming maar ook een gevoel dat de vrede maar tijdelijk zou zijn. De stad werd hierdoor tussen de twee wereldoorlogen een mecca voor artiesten die met duizenden naar de stad kwamen. Paul Poiret ontwierp jurken voor de chique Parisiennes en Bourgeois begon met het mixen van hun meest beroemde parfum – Evening in Paris. De kunstscene werd gedomineerd door namen als Picasso, Fernand Leger and Salvador Dali. De New Jazz werd in de muziekclubs gespeeld door artiesten uit Harlem. Josephine Baker danste in haar banana-rok – en niet veel meer – en zangers als Duke Ellington en Mistingett brachten songs ten gehore als ‘Je cherche un millionaire’. In de jaren tussen de twee wereldoorlogen gooide Paris alle voorzichtigheid overboord en de stad bruiste door de vele excentrieke persoonlijkheden en artiesten.

Linda Collins verzorgt lezingen voor Historic Royal Palaces en the National Trust, Tate Modern en the National Gallery in London.

De lezing is in het cultureel centrum De Warenar, Kerkstraat 75, 2242 HE Wassenaar. De zaal is open om 19.30 en de lezing begint om 20.00. De entree bedraagt €12 en een lidmaatschap (voor 8 lezingen, vrij toegang; en andere activiteiten) is €60 per jaar en voor een (echt)paar € 110. Website is: www.dfas.nl. Komt u op tijd want de (gratis) parkeergelegenheid is beperkt.

Opmerking: de voertaal van de lezing is Engels.

DFAS (Decorative & Fine Arts Society) is een onderdeel van het Britse NADFAS (National Association Decorative & Fine Arts Society). Deze vereniging, opgericht in 1965 in Engeland, heeft als doel de kennis over kunst te verspreiden door middel van lezingen. Hiervoor worden experts op hun vakgebied uitgenodigd. NADFAS heeft 90.000 leden verdeeld over 330 kringen in het Verenigd Koninkrijk, 10 in Europa en 27 in Australië.

Tags

Wassenaar
Back To Top