Skip to content

NSS2014 dag 2, „The Beast” wederom langs Wassenaar

25 maart 20142 minute read

Wassenaar – Vandaag dinsdag 25 maart 2014 is de tweede en tevens laatste dag van de Nuclear Security Summit (NSS) te Den Haag. Alle wereldleiders komen in Den Haag bij elkaar om te praten over het voorkomen van nucleair terrorisme.

Modelvlieger opgepakt in no-flyzone Wassenaar
Gisteren is er een man opgepakt bij de Wassenaarse Slag, dit omdat hij bezig was met een modelvliegtuig. Op deze plek geldt een volledig vliegverbod, dus ook voor modelvliegtuigjes.

Kruispunten afgezet
Vanochtend rond een uur of 8 werden de kruispunten Lange Kerkdam en Rozenplein weer afgezet met grote vrachtwagens. Naast de vrachtwagens waren er ook verschillende agenten en militairen op de been om de boel in de gaten te houden.

Rond kwart voor 9 kwam de eerste delegatie voorbij dit was de Chinese president Xi Jinping met zijn gevolg. Enkele minuten later gevolgd door de delegatie van Turkije. Vervolgens was het wachten op „The Beast” van president Obama. Rond 09:15 begon er een helikopter over de route te vliegen, dat was het teken dat hij eraan stond te komen. En inderdaad om 09:25 kwam zijn karavaan Wassenaar voorbij. Wat een imposante verschijning is „The Beast” in vergelijking tot de „Normale” BMW’s, Audi’s en Mercedessen van de andere delegaties.

DSC 0823

Laatste kans
Vanmiddag vanaf 13:00 zal de N44 weer dichtgaan in de richting van Den Haag. En vanaf 16:00 worden er weer verschillende karavanen langs Wassenaar verwacht. Men zal dan teruggaan naar hun hotel of direct naar Schiphol om weer terug naar huis te gaan. Dus wilt u nog een glimp van de wereldleiders opvangen dan is vanmiddag uw laatste kans! Om 05:00 vannacht worden alle wegen weer vrijgegeven. Meer informatie over afsluitingen kunt u vinden op de website www.vanannaarbeter.nl.

Foto’s NSS 2014
Op onze Facebookpagina kunt u onze foto’s m.b.t. de NSS 2014 – Wassenaar van de afgelopen paar dagen vinden.

DSC 0905

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top