Skip to content

De Baobab van Bronovo: Boekpresentatie en Expositie Rob van Doeselaar

26 maart 20142 minute read

Wassenaar – Op vrijdag 4 april presenteert auteur en schilder Rob van Doeselaar zijn boek “Baobab van Bronovo”. Direct erna wordt op de gang meteen zijn expositie geopend. De kunstenaar, die onlangs een prijs won voor het beste ‘I-pad portret’ van Koning Willem-Alexander, verbleef na een reis door Afrika lange tijd in ziekenhuis Bronovo. Het boek wordt in de vorm van een openbaar interview besproken. Iedereen is welkom om de boekpresentatie van 17.00 tot 19.00 uur in het Auditorium van Bronovo bij te wonen.

De baobab van Bronovo
Het boek vertelt een aangrijpend waargebeurd verhaal over Ward die in 2009 na een jarenlang verblijf in West-Afrika terugkeert naar Nederland. Een paar maanden later raakt hij besmet met de Mexicaanse griep. Het virus tast ook zijn longen aan. Zwevend tussen leven en dood lopen droom en werkelijkheid door elkaar. Rob van Doeselaar slaagt er als geen ander in om de belevingswereld van een hallucinerende patiënt in detail te beschrijven.

De Baobab schilderijen
Eind 2005 verhuisde Rob van Doeselaar naar Mali. Al is dit een heel arm land, cultureel heeft het veel te bieden. Rob begon met een serie schilderijen van de baobab. Deze zeer karakteristieke boom komt veel voor in het Sahelgebied en heeft altijd tot de verbeelding gesproken. Het lijkt alsof de wortels uit de grond steken. Daarom wordt de baobab in het Engels de ‘upside down tree’ genoemd. Er staat vaak een baobab in het midden van een dorp, waar het schaduw geeft aan de dorpsoudsten die bij elkaar zitten.

Aanmelding
Geïnteresseerden kunnen zich voor 3 april aanmelden via info@bronovo.nl of telefoonnummer: 070 – 310 20 87.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top