Skip to content

Hertelling van de stemmen eind van de middag klaar

27 maart 20142 minute read

Wassenaar – Sinds vanochtend 10 uur zijn veertig ambtenaren druk bezig met het hertellen van de stemmen. Rond 16:00 verwacht de gemeente naar buiten te komen met de definitieve uitslag. Vanavond neemt Wassenaar dan alsnog afscheid van enkele raadsleden en worden de nieuwe geïnstalleerd.

Gisteravond besloot de gemeente onverwachts om de stemmen van de verkiezing van vorige week te gaan hertellen. Aanleiding voor de hertelling was een advies van de Commissie voor de Geloofsbrieven. De commissie bestaande uit Bart Boon (WWW), Jan-Pieter Becker (VVD) en Dineke den Hartog (CDA), bogen zich pas net voor de raadsvergadering van 26 maart over de verkiezingsuitslag. Omdat de verschillen tussen sommige partijen heel klein zijn en er kort na de verkiezingen andere getallen over zetels circuleerden dan een dag later, vond deze commissie dat alle stemmen opnieuw moesten worden geteld.

Scheidende raadsleden Wassenaar onderscheidenTijdens de raadsvergadering van gisteren zouden de scheidende raadsleden Meindert Stolk, Margaret de Vos van Steenwijk-Groeneveld en Antoon Claassen een onderscheiding uit handen van burgemeester Jan Hoekema ontvangen. Maar in verband met de hertelling schorste burgemeester Hoekema de vergadering. Vanavond zal de vergadering worden voortgezet en zal er afscheid worden genomen van de raadsleden, en wordt de nieuwe raad geïnstalleerd.

De heer drs. M. Stolk en mevrouw M.E.R. de Vos van Steenwijk-Groeneveld worden beiden koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege het raadswerk dat zij gedurende zestien jaar hebben verricht: van 1998 tot 2014.

De heer drs. A.T.S. Claassen ontvangt de Erepenning der gemeente Wassenaar als blijk van waardering voor de zestien jaar dat hij raadswerk heeft verricht: van 1998 tot 2014.

Restzetel
Bij de uitslag van vorige week kregen VVD en CDA 4, WWW en D66 3, GroenLinks en Passie voor Wassenaar 2 en DLW, PvdA, en HvW 1 zetel. De hertelling zou kunnen leiden tot verschuiving van een restzetel bij de VVD, D66 of DLW.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top