Skip to content

Deelnemers gezocht voor yoga voor ouderen start 24 april

28 maart 20142 minute read

Wassenaar – Met ingang van 24 april starten we inmiddels met de derde cursus yoga in servicecentrum de Plataan, Ernst Casimirstraat 54. De cursusgroep die van 11.00 – 12.00 uur duurt heeft nog plaats voor nieuwe deelnemers.

Heeft u belangstelling voor een proefles of de cursus laat het ons weten op telefoonnummer 511.22.26 op werkdagen tussen 09.00 – 14.00 uur. De cursus bedraagt 10 lessen en kost 6 euro per les.

Je bent nooit te oud om met yoga te beginnen!
In de traditie van yoga ziet men het ouder worden als groei. Een groei die naar binnen gericht is op zoek naar innerlijke verfijning en verdieping. Op deze zoektocht kan yoga helpen om lichaam en geest soepel en evenwichtig te houden. In de les worden de houdingen en het ritme aangepast aan de bewegingsmogelijkheden van de deelnemers. Deze houdingen zijn dus niet moeilijk of zwaar omdat ze in verschillende variaties worden aangeboden. We maken bewegingen die we niet elke dag maken waardoor ingedutte spieren wakker worden en meer kracht krijgen. De spieren kunnen dan weer zacht en ontspannen worden. Als langer staan of zitten ongemak met zich meebrengt kan gebruik worden gemaakt van een stoel.

Een leeftijdsgrens is er niet. Als mensen ouder worden gaat het fysieke lichaam vaak meer beperkingen geven, een aangepaste vorm van yoga is dan op zijn plaats.

Remke van Rooden
Stichting Welzijn Ouderen Wassenaar

Tags

SWOWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top