Skip to content

‘Den Haag: stad van vrede en recht’

28 maart 20142 minute read

Wassenaar – De Nuclear Security Summit was onlangs in Den Haag. Vorig jaar werd in Den Haag honderd jaar Vredespaleis gevierd en in maart van dit jaar volgde – ook in Den Haag – de herdenking van 200 jaar Grondwet. Het zijn maar een paar voorbeelden die het belang van Den Haag als de stad van vrede en recht illustreren. En dat is een kwalificatie om trots op te zijn.

Reden genoeg voor de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB Wassenaar om hier bij stil te staan. Dit zal gebeuren tijdens een bezinningssamenkomst op zondagmorgen 6 april, waarin de Haagse jurist Alexander W. Beelaerts van Blokland (geb. 1948) zal optreden als gastspreker. Hij zal behalve op de betekenis van Den Haag als stad van vrede en recht ook ingaan op zijn zorgen en die van anderen over de grenzen van de Nederlandse rechtsstaat anno 2014.

Alexander W. Beelaerts van Blokland is Raadsheer in het Gerechtshof Den Haag en plv. Voorzitter van de Raad van Discipline, het tuchtrechtorgaan voor advocaten. Daarnaast is hij o.a. door het Haagse gemeentebestuur aangesteld als Buitengewoon Adviseur Internationale Zaken. In het verleden was hij Haags advocaat en Deken van de Orde van Advocaten bij de Hoge Raad der Nederlanden.

De jonge beroepspianist Peter Sluijs verzorgt de muziek tijdens deze bezinningssamenkomst. Hij zal werken spelen van Beethoven, Chopin en Rachmaninoff.

Iedereen is van harte welkom.

Locatie: het gebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB Wassenaar, Lange Kerkdam 46,
datum: 6 april 2014, aanvang: 10.30 uur. Toegang vrij, er vindt wel een collecte plaats.

Tags

Den HaagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top