Ga naar hoofdinhoud

Ouderdoedag bij Scouting van Woesik

31 maart 20143 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag was het gezellig druk bij scouting van Woesik. Omdat de boten weer het water ingingen, kwamen vele ouders een handje helpen.

Halverwege de dag waren alle ouders aanwezig en hield de voorzitter, Leo Bellekom, een terugblik op het afgelopen jaar waarin een hoop veranderd is. Als eerste is er een nieuw bestuur gekomen dat houdt van open communicatie naar ouders en andere belangstellenden. De groepen draaien nu alweer een tijdje met de huidige leiding. De leiding heeft de afgelopen periode professionele trainingen gevolgd om hun taak goed uit te kunnen voeren; zoals een training teambuilding, normen en waarden en hoe bereid ik een goed programma voor.

Ook was er een terugblik op de vele klussen die tot nu toe al zijn gedaan met behulp van vele vrijwilligers. Afgelopen weken zijn er 10 bomen afgezaagd op 4 meter hoogte. Het ging om de bomen die langs de sloot stonden, waar de vletten altijd liggen. Dit zijn wilgen die wel 25 meter hoog waren geworden. Voor de veiligheid van de kinderen en om meer zon op het veld te krijgen, zijn deze geknot. Zij zullen in de loop van de tijd weer mooi gaan uitlopen. Voor deze klus heeft Hamaco een hoogwerker gesponsord.

Daarnaast zijn de oude keuken en het vergaderhok verbouwd tot een mooie, grote, multifunctionele ruimte, is er een doucheruimte gemaakt en zijn de jongenstoiletten opgeknapt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de giften die wij tot nu toe mochten ontvangen om deze kosten te dekken. Afgelopen week hebben wij een grote gift ontvangen van Stichting van Ommeren-de Voogd. Nu kunnen we de meisjestoiletten en doucheruimte af laten maken. Na al deze klussen heeft scouting van Woesik een aantrekkelijke accommodatie voor verhuur aan derden, waaronder vele geïnteresseerde Scoutingverenigingen in Nederland.

Voor de komende tijd staat er ook weer een hoop op de agenda zoals de sponsorloop op 12 april om geld bijeen te lopen voor nieuwe speeltoestellen op het terrein. Op 21 en 22 juni vindt het jaarlijkse survivalweekend plaats voor de kinderen van Van Woesik en hun vriendjes of vriendinnetjes Ook zijn er plannen om de voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal te beleven op een groot scherm en daar is iedereen bij welkom.

Iedere zaterdag heeft Scouting van Woesik leuke opkomsten voor kinderen van 5 t/m 16 jaar. In en om het scoutinggebouw worden vele leuke activiteiten georganiseerd voor de deelnemers. Regelmatig zijn er ook programma’s buiten de deur. In de natuur, op het water, bij de boerderij en op vele andere locaties. Bij Scouting van Woesik mag ieder kind zichzelf zijn! Zoekt uw kind zo’n omgeving, laat uw kind lid worden of kom eerst eens vrijblijvend kijken of meedoen met het programma op zaterdag.

Voor informatie kunt u kijken op onze site www.vanwoesik.com en u kunt contact opnemen met Sabine Bosch via vanwoesikgroep@gmail.com

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top