Ga naar hoofdinhoud

In 2017 draaien er windmolens in Wassenaar

1 april 20142 minute read

Wassenaar – Het kabinet heeft 11 locaties aangewezen waar windmolenparken mogen komen. De overheid heeft voor gebieden gekozen waar het relatief hard waait en waar weinig mensen wonen. Denk aan: Grote haven- en industriegebieden, Landelijke gebieden, In en langs grote wateren (zoals aan zee) & Langs wegen en spoorlijnen.

Hoewel de exacte locaties pas later bekend worden, is al duidelijk welke gebieden zijn aangewezen. Naast Eemshaven, de Rotterdamse Haven, Delfzijl en de N33 (bij Veendam), wordt ook het duin- en kustgebied bij Wassenaar genoemd (tussen Meijendel en de zeereep).

Reacties vanuit de politiek
Waar windmolenpark Q10 Noordwijk op veel verzet van de VVD stuitte, is men in Wassenaar positiever. De VVD ziet mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor ondernemers: “Dit brengt bedrijvigheid naar Wassenaar, dat is goed voor de lokale economie. We zouden graag zien dat ook lokale ondernemers kunnen participeren in dit plan, ook particulieren moeten de kans krijgen een (deel van een) windmolen te adopteren.” Het „Duinvogel” project in Den Haag is hier een mooi voorbeeld van. GroenLinks is verheugd dat ook Wassenaar als Millenniumgemeente haar verantwoordelijkheid neemt en bijdraagt aan een duurzame samenleving. Niet alle partijen zijn positief, zo heeft WWW raadsvragen gesteld en gezegd niet mee te doen aan de formatie zolang dit plan niet van tafel is. CDA, D66 en PvdA waren niet bereikbaar voor commentaar.

Wij zijn ook benieuwd naar uw mening laat hieronder uw reactie achter!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top