Skip to content

Ricardo Ogi te gast in Kakafonie

2 april 20142 minute read

Wassenaar – Op zondag 6 april om 12:30 uur is Ricardo Ogi te gast in Kakafonie. Ricardo René Ogi begint al op vroege leeftijd met muziek maken. Op 11-jarige leeftijd zingt hij voor het eerst voor publiek en speelt hij in een musical. Dan weet Ricardo het al, dit is waar zijn hart ligt en wat hij wil blijven doen! Er volgt gitaarles en hij raakt bekend met blues, jazz en hardrock uit de jaren 60 en 70. Als tiener speelt Ricardo in verschillende rockbandjes en treedt hij op als rock ‘n’ roll zanger/entertainer.

Zijn eigen stijl ontwikkelt hij doordat hij vanaf zijn achttiende regelmatig in de bibliotheek komt en daar zijn interesse voor de klassieke gitaar groeit. Hij leert het notenschrift en ontwikkelt een klassieke tokkeltechniek met zijn rechterhand.

Inmiddels is Ricardo dus een jongen met ervaring. Hij speelt gitaar, basgitaar en viool en heeft al veel muziek geschreven voor verschillende bands, waaronder de rockband ‘Sunrise’. Daarnaast volgde hij de artiestenopleiding aan de Herman Brood Academie in Utrecht.

Na zijn studie gaat hij op zoek naar zijn roots en reist naar Indonesië. Daar ontstaat ook zijn eigen Nederlandstalige debuutalbum ‘Reizen’. Samen met zijn producer Rob Looimans heeft Ricardo eindelijk de woorden en melodieën die hij al jaren met zich mee draagt, vast kunnen leggen.
Het album bevat pure nummers vol betekenis en geven een kijkje in de wereld die Ricardo Ogi heet.

De Brabantse Ricardo Ogi levert met zijn Reizen een bijna therapeutisch debuut af. Alle songs zijn door hem zelf geschreven, gezongen en ingespeeld. De liedjes op zijn debuut zijn recht uit het hart en zo weerklinken ze ook op zijn langspeler. Van kleine, echte singer-songwriter liedjes zoals ‘Mijn Geheim’ tot de protestsong ‘Identiteit’. Ogi schuwt zich niet om zoveel mogelijk hoeken op te zoeken. Zelfs een stukje rap is hem niet te gek. Een jongen met veel talent die, als hij nog wat doorgroeit, een groot artiest kan worden.

Op zondag 6 april om 12:30 uur kun je nader kennismaken met Ricardo Ogi in Kakafonie bij Midvliet FM en natuurlijk hoor je zijn muziek.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top