Skip to content

Vrouwen Wassenaar komen tekort tegen Haagse Hout

3 april 20142 minute read

Wassenaar – De vrouwen van Wassenaar kwamen er op Sportpark Vlamenburg tegen Haagse Hout in Den Haag niet aan te pas. Met 3-0 werd het team van coach Albert van Biezen volledig kansloos huiswaarts gestuurd. Een volkomen terechte winst voor Haagse Hout maar daar zag het in die beginfase zeker niet naar uit.

Wassenaar opende uitstekend met prima aanvallen. Met name Nina de Jong en Els kregen mogelijkheden om de score te openen voor Wassenaar. Ook Lisanne Vermeulen van de groen-witte formatie was er nog heel dichtbij. Maar hoe vreemd kan een duel verlopen. Na een kwartier spel bij de eerste serieuze aanval van thuisploeg Haagse Hout was het wel raak. Met een schitterende volley schoot de linksbenige Linda Jansen raak. Volkomen onverwachts stond de 1-0 op het scorebord en dit tegen de spelverhouding in. In de 25e minuut werd het 2-0. Midden door het hart van de Wassenaarse verdediging en Birgit Steerneman die met een droge schuiver sluitpost Anne Vrijburg van Wassenaar volledig verraste. De meiden van Jaap van Wissen en Albert van Biezen waren na een sterke openingsfase de regie over de derby kwijt. In de 44e minuut werd het zelfs 3-0. Van ver buiten de zestien weer zo’n dropvolley die met een schitterende curve doel trof. Doelpuntenmaakster voor Haagse Hout was Sien van der Plank.

Ook in het tweede deel kon Wassenaar zich met geen mogelijkheid terugvechten in dit sportieve duel. Wassenaar sluitpost Anne Vrijburg moest nog een aantal keren ingrijpen om erger te voorkomen. Het middenveld was volledig in handen van Haagse Hout die dit duel controleerde. Een aantal geringe mogelijkheden waren er nog wel voor de Wassenaar speelsters Els  en Nina de Jong. Maar de eensgezindheid, het overleg en overtuiging ontbrak in deze wedstrijd.

Wassenaar oogde futloos na een sterke en overtuigende start maar liep gaandeweg achter de feiten aan. Een volkomen verdiende 3-0 winst voor Haagse Hout en coach Albert van Biezen had na afloop geen verklaring voor dit matte spel van zijn meiden. Teleurgesteld was ook de geblesseerde spits Leonie van Eijk die voorts van mening was dat deze wedstrijd maar gauw vergeten moest worden. Zaterdag gaat het keurkorps van Wassenaar naar Zoeterwoude Dorp. De tegenstander is dan SJZ en die ploeg heeft aan één punt voldoende om de kampioensvlag te hijsen.

Tags

SV WassenaarVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top