Ga naar hoofdinhoud

Wijzigingen betalen grofvuil

3 april 20142 minute read

Wassenaar – Vanaf woensdag 2 april 2014 gelden er een aantal wijzigingen voor het laten ophalen van grofvuil en de betaling ervan.

Wat is grofvuil?
U kunt vanaf 2 april grofvuil alleen nog maar online aanmelden. Nadat u het grofvuil heeft aangemeld, kunt u direct online betalen via iDEAL. Het tarief dat is vastgesteld voor het ophalen van grofvuil bedraagt 20,69 euro incl. BTW. Hiervoor mag u 1m³ grofvuil aanbieden. Grofvuil brengen naar één van de Avalex afvalbrengstations is gratis.

Grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is voor uw minicontainer en wat niet voor de kringloop in aanmerking komt. Maar ook elektrische of huishoudelijke apparaten en kleine meubels die wel in uw minicontainer passen worden als grofvuil aangemerkt. Bijna al het grofvuil dat u naar het afvalbrengstation brengt, is geschikt voor hergebruik en krijgt een tweede leven.

Grofvuil brengen = gratis en goed voor het milieu
Op de afvalbrengstations wordt grofvuil goed gescheiden in bijvoorbeeld kunststof, hout, elektrische apparaten, snoeiafval en metaal. Hierdoor kunnen we materialen hergebruiken en recyclen. Dit is goed voor het milieu. Met uw Avalexpas kunt u op alle afvalbrengstations terecht om gratis uw grofvuil weg te brengen. Kijk op Avalex.nl voor de locaties en openingstijden. Het afvalbrengstation in Wassenaar (Hogeboomseweg 6) is geopend op: Maandag t/m vrijdag 8.00 – 16.00 uur en zaterdag 12.00 – 16.00 uur.

Afspraak maken
Snoeiafval kunt u brengen naar het afvalbrengstation of op laten halen door de gemeente. Het laten ophalen van snoeiafval is gratis. Hiervoor kunt u contact opnemen met de gemeente Wassenaar via telefoonnummer 14070 of via het Digitaal Meldpunt op www.wassenaar.nl

Tags

AvalexWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top