Skip to content

Het Leercentrum Wassenaar en het verdwijnen van Windows XP (vervolg)

4 april 20143 minute read

Wassenaar – Microsoft stopt op 8 april de ondersteuning van Windows XP. Na deze datum is het uit veiligheidsoverwegingen verstandig uw XP-pc van internet af te sluiten. Dat kan op meerdere manieren.

Windows XP is sterk verouderd. Daarom worden er na 8 april geen verbeteringen en updates meer uitgebracht voor dit systeem. Windows XP is na die datum niet veilig meer te gebruiken in combinatie met internet. Alleen als uw computer met XP op geen enkele wijze met internet is verbonden, kunt u het systeem nog zonder risico gebruiken.

Bovenstaande tekst is ontleend aan de website van SeniorWeb waarbij het Leercentrum Wassenaar is aangesloten. U kunt natuurlijk Windows XP gewoon blijven gebruiken. Echter: IT specialisten zeggen dat hackers zich op deze gebruikersgroep gaan werpen. Wat banken gaan zeggen wanneer een rekening via een XP-computer wordt geplunderd is nog niet bekend, maar ING zou al aangegeven hebben om in een dergelijk geval niet tot vergoeding over te gaan.

Het opwaarderen van uw bestaande pc met XP naar b.v. Windows 7 of 8 wordt sterk afgeraden omdat de pc’s, waarop XP draait, voor deze nieuwe programma’s niet snel genoeg zijn en te weinig schijfruimte hebben. De boodschap van SeniorWeb is: ga mee vooruit, gun uzelf een nieuw systeem.

Wat zijn de alternatieven? Wilt u iets nieuws dan moet u zich afvragen wat u wilt: een systeem van Windows, van Apple, of een Tablet (Android, iPad, Surface). (GEEN LINUX- daar is te weinig ondersteuning voor)

Denkt u uw pc te vervangen door een tablet dan moet hiervoor wel een WiFi signaal aanwezig zijn; Veel XP gebruikers hebben nog bedraad internet. (Een oud modem van de provider upgraden/vervangen om over WiFi te beschikken kost geld) Ook uw bestaande programma’s en printer doen het hoogstwaarschijnlijk niet op een tablet.
Kiest u voor een nieuwe pc met Windows 8 dan kunnen programma’s overgezet worden, e-mail en printer blijven werken en kunt u weer jaren vooruit.

Om de overstap naar Windows 8 makkelijker te maken is het Leercentrum Wassenaar eerder dit jaar een cursus gestart speciaal voor dit doel. Voor de oefeningen is het handig uw eigen pc mee te brengen, maar er zijn ook een tiental pc’s met Windows 8 beschikbaar in ons klaslokaal. Bij de cursus hoort een boek van Visual Steps/SeniorWeb dat u naar believen kunt aanschaffen.

Aanmelden kan nu al: op ons telefoonnummer 06-10735360. Ook zijn wij in ons Leercentrum aan de Van Heeckerenstraat aanwezig op de inloop middagen iedere 3e. dinsdagmiddag van de maand (eerstvolgende: dinsdag 22 april van 14.00 tot 16.00 uur) Ook kunnen wij U dan ter plekke assisteren bij de overstap of vragen hierover.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top