Skip to content

Rasverteller Ursul de Geer komt naar Warenar

4 april 20142 minute read

Wassenaar – Ursul de Geer speelt zijn vertelvoorstelling Liever ongelukkig met parels dan zonder op vrijdag 11 april in Theater Warenar te Wassenaar. Het is een enerverend verhaal over zijn familie in de periode 1870 tot vandaag de dag. Kaarten zijn te koop via www.warenar.nl maar ook ‘s avonds aan de zaal op de Kerkstraat 75 in Wassenaar. Het optreden begint om 20.15 uur.

Met verstand van weemoed duikt Ursul de Geer in zijn verleden. Grootgebracht in een wereld die nauwelijks iemand nog kent, brengt hij de allesbepalende rol van zijn familie in kaart. Een vergezicht naar achteren, uitziend over de turbulente twintigste eeuw tot aan het einde van de negentiende eeuw.

Een verhaal over het grote kapitaal dat tussen 1870 en het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog door zijn familie werd verdiend en gedurende de twintigste eeuw weer werd opgesoupeerd.

Een verhaal over het bouwen en bewonen van gigantische huizen, over het vele personeel en de feodale verhoudingen, over opvoeding in het klassenbewustzijn van de adel, over hun politiek en religie, over ooms en hun minnaressen, over de freules en vrouwen die trouwen mét maar ook zonder parels.

Ursul de Geer legt zichzelf langs de meetlat van zijn vader en grootvader. In hoeverre zit het feodale leven nog in zijn genen of is dat weggespoeld door de democratiseringsgolf van de jaren zestig, de moderniteit en een bescheiden bestaan.

Toneelregisseur en televisiemaker Ursul de Geer regisseerde een aantal zeer succesvolle toneelstukken o.a. gebaseerd op de boeken van Sándor Máraí. In 2010 ging hij na twintig jaar weer zelf de planken op met de monoloog Bekentenissen en bleek een rasverteller.

Met Ursul de Geer en een pianist

Kaartverkoop
U kunt Liever ongelukkig met parels dan zonder door Ursul de Geer zien op vrijdag 11 april in Theater Warenar. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten kost € 17,50 en u kunt ze reserveren via www.warenar.nl. Ook de rest van het aanbod is te vinden op de website van theater Warenar.

Tags

WarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top