Skip to content

Regionale Scouting Wedstrijden – 11-13 april 2014

6 april 20142 minute read

Wassenaar – De één komt voor de extra uitdaging, de ander voor het ontmoeten van scouts uit de regio. Een ding staat vast; ruim driehonderd scouts uit de regio Hollands Midden doen mee met de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW) 2014.

Elk jaar worden de RSW gehouden voor water- en landscouts tussen de 11 en 15 jaar oud. Een weekend lang staat alles in het teken van kamperen, technieken als kaart, kompas en GPS en grootse spelen. De tieners moeten alles zelf doen; van tent opzetten en kaartlezen tot koken. Voor elk onderdeel kunnen de jeugdleden punten verdienen. Ook met leuke spelletjes en spannende opdrachten komen er punten bij. Aan het eind van het weekend, winnen de scouts met de meeste punten. De kinderen worden ingedeeld in groepjes en de vijf groepjes met de meeste punten gaan door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden. De avonden staan in het teken van het interactieve thematheater in de grote kampvuurkuil, welke hier speciaal voor wordt aangekleed.

Voor veel kinderen is de RSW een hoogtepunt in het scoutingjaar. De kinderen worden uitgedaagd om een hike te lopen om zo extra punten binnen te slepen. Tijdens die hike komen zowel hypermoderne als oeroude scoutingtechnieken aan de orde.

Het kamp is ook voor de organisatie elk jaar weer een uitdaging. Want hoe voorzie je driehonderd kinderen tegelijkertijd van een warme kop chocomelk zonder elektriciteit of stromend water? En hoe zorg je voor een juiste, eerlijke maar ook snelle puntentelling? Daarvoor staan 150 vrijwilligers klaar.

De Scoutingwedstrijden worden gehouden van vrijdag 11 tot en met zondag 13 april 2014, op scoutingterrein “Het Naaldenveld” in Bentveld.

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top