Skip to content

Rudy Bennett live bij Midvliet

7 april 20144 minute read

Wassenaar – Op zondag 13 april komt Rudy Bennett naar Midvliet om daar live op te treden in de grote studio, samen met zijn SH-band. Het concert in Kakafonie zal live te horen zijn op Midvliet FM en is te zien op Midvliet televisie. Om 12:30 uur is er een interview met Rudy Bennett en om ongeveer 13:10 uur treedt hij live op in de grote studio. Publiek is welkom, maar vol is vol.

Rudy Bennett werd in 1942 geboren in Den Haag. In de jaren 60 begon hij met zingen onder de artiestennaam Ritchie Clark in de groep The Ricochets, waar ook Robbie van Leeuwen in speelde. De band trad veelvuldig op en bracht een tweetal singles uit, die weinig succes kenden. Wel trad de band op 8 augustus 1964 op tijdens het legendarische optreden van The Rolling Stones in het Kurhaus in Scheveningen.

Kort hierop maakte de band een doorstart als The Motions. The Motions zou uitgroeien tot een van de populairste Haagse beatgroepen van de jaren 60. Eind 1965 scoorden zij hun eerste grote hit met het nummer Wasted words, dat de derde plaats van de Nederlandse Top 40 behaalde. Een jaar later behaalde Why don’t you take it eveneens de derde positie.

In 1966 begon Bennett, naast The Motions, ook een solocarrière. In 1967 behaalde hij de vijfde plaats van de Top 40 met het nummer How can we hang on to a dream. De solocarrière van Bennett leidde echter ook het einde van The Motions in. Hetzelfde jaar verliet Van Leeuwen The Motions om Shocking Blue op te richten en volgde er een periode van diverse bezettingswisselingen. In 1970 probeerde hij succes te verkrijgen onder de nieuwe bandnaam Crossroad, maar na één geflopte single, blies hij toch The Motions maar opnieuw leven in. Na de teleurstellende elpee Sensation werd de groep in 1971 definitief opgeheven.

Hierop volgend nam hij deel aan het project Musicians Union Band project van Hans Vermeulen en Ray Fenwick, waarin diverse Nederlandse en Engelse artiesten de handen ineen sloegen om elkaars nummers en andere covers te spelen. In hetzelfde jaar richtte hij de band Jupiter op, waarvan de drie singles, geproduceerd door Peter Koelewijn, alle drie de Top 40 niet bereikten. In 1972 werd de band alweer opgeheven, waarna hij in 1973 opnieuw probeerde om als soloartiest door te breken.

In 1974 zat hij als producer achter de knoppen bij Good times, het laatste album van Shocking Blue. Na het uiteen vallen van deze band, nam Robbie van Leeuwen, Bennett op in zijn nieuwe band Galaxy-Lin, die niet steunde op gitaar, maar op elektrische mandolines. Ondanks een goede start met optredens in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, viel de band na twee albums in 1975 alweer uit elkaar. In 1976 ontdekte hij de Indische zanger Daniël Sahuleka en produceerde hij diens single You make my world so colorful.

Tussen 1981 en 1984 vormde hij met zangeres Bea Willemstein het duo Bennet & Bee waarmee hij enkele pophits scoorde. Daarnaast verlegde hij zijn focus steeds meer naar reclamewerk en was hij te horen in diverse reclamespots.

In 1987 werd zijn versie van How can we hang on to a dream gebruikt in de film Zoeken naar Eileen, waarop het wederom in de Top 40 terecht kwam, ditmaal bereikte het de vierde positie. In hetzelfde jaar voegde Bennett zich bij Terra Nera, een a-capella-muziekgezelschap dat werd opgericht door Bas van der Poll. Terra Nera richtte zich op muziek uit de Balkan en bracht in 1990 haar enige album uit. In 1995 hield de band op te bestaan. Ondertussen trad Bennett ook weer regelmatig op in het gouwe ouwe circuit met The Motions.

In 1997 nam hij het nummer Should I be lonely op van Hans Vermeulen voor de film All Stars. In hetzelfde jaar trad Bennett toe tot de Second Hand Rock & Soul Band van Clous van Mechelen, waarvan de groepsleden allemaal afkomstig zijn uit de reclamewereld.

In 2002 en 2003 bracht hij opnieuw een tweetal solosingles uit.

Rudy Bennett is nog steeds muzikaal actief en komt met zijn SH-band naar de studio van Midvliet voor een live-optreden in Kakafonie op 13 april. Om 12:30 uur is er een interview en na 13:00 uur treedt hij live op.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal 1781 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45 en via Internet. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top