Skip to content

Een vogelexcursie op Santhorst op zondagochtend 13 april as.

8 april 20143 minute read

Wassenaar – Op zondag 13 april as. zal bioloog Wim ter Keurs vanaf 07.00 u. ‘s ochtends een vogelexcursie leiden op Santhorst, een landgoedje aan de Papeweg tussen Wassenaar en Voorschoten. Op Santhorst (eigendom van de Stichting Twickel; www.twickel.nl) broeden ca. 45 soorten broedvogels. Daarnaast komen er ook enkele tientallen soorten zoogdieren voor.

Tijdens de excursie zal ook aandacht worden besteed aan de ontstaansgeschiedenis en de cultuurhistorie van Santhorst en aan de flora van het landgoed. De excursie zal een paar uur duren (tot 10.00 u.), maar deelnemers kunnen ook tussentijds afhaken.

De excursie op Santhorst vindt plaats in het kader van een heel excursieprogramma voor 2014, dat wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van IVN regio Leiden (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid), Agrarische Natuurvereniging Santvoorde, AVN (Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor ‘s Gravenhage en omstreken), Stichting Horst en Weide en Staatsbosbeheer.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor de vogelexcursie op Santhorst door een e-mail te sturen naar: ivnleiden@hotmail.com. Dan krijgen ze bericht of ze kunnen deelnemen aan de excursie of dat de excursie intussen is volgeboekt (er kunnen bij deze excursie maximaal 20 deelnemers mee). Trek warme kleding aan en stevige schoenen en neem een verrekijker mee.

Samengevat
Vogelexcursie op Santhorst aan de Papeweg in Wassenaar
Wanneer: op zondag 13 april as., van 07.00 tot 10.00 uur;
Verzamelen: bij de ingang van Santhorst aan de noordelijke parallelweg van de Papeweg in Wassenaar;
Kosten: geen;
Tip: warme kleding en stevige schoenen of laarzen aan en verrekijker mee;
Aanmelden: via: ivnleiden@hotmail.com (er kunnen maximaal 20 deelnemers mee; dus wees er snel bij!).

Wat betreft de volgende excursies dit jaar
Op 24 mei is er een historie- en natuurexcursie in het Achterbos (11.00 – 13.00 u.), op 15 juni een struintocht door De Horsten (11.00 – 15.00 u.), op 23 juli een avond-struintocht door het bos en het grasland in de Duivenvoordse-Veenzijdse polder (zonsondergang, schemering en vleermuizen: 19.30 – 21.30 u.), op 24 augustus een excursie over de landschapsontwikkeling in de Duivenvoordse-Veenzijdse polder (10.00 – 12.00 u.), op 14 september een excursie op het Landgoed Duivenvoorde (10.00 – 12.00 u.), op 5 oktober een paddenstoelenexcursie (en determineerworkshop?) in het Achterbos (11.00 – 13.00 u.), op 25 oktober de nacht van de nacht (van 25 op 26 oktober), op 1 november de Natuurwerkdag in de Duivenvoordse-Veenzijdse polder (aanvang 10.00 u.), op 14 december een vogelexcursie in de Papenwegse en Zuidwijkse polder (10.00 – 13.00 u.) en halverwege 2014 mogelijk ook een kano-excursie in de Papenwegse en de Zuidwijkse polder (nader bericht volgt t.z.t.).

De excursies (en eventuele wijzigingen in het programma) zullen worden aangekondigd op de websites van IVN regio Leiden (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid; www.ivn.nl/leiden), Agrarische Natuurvereniging Santvoorde (www.anv-santvoorde.nl), AVN (Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor ‘s Gravenhage en omstreken; www.avn.nl), Stichting Horst en Weide (www.horstenweide.org) en Staatsbosbeheer (www.staatsbosbeheer.nl).

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top