Skip to content

Café Maaldrift biedt voor de tweede keer podium aan Jazzschool Den Haag

9 april 20142 minute read

Wassenaar – Na het succes van 9 februari j.l. presenteren muziek leerlingen van Anja Nielsen en Victor Borkent, docenten bij respectievelijk BplusC (Bibliotheek plus Centrum voor Kunst en Cultuur) en Jazzschool Den Haag weer swingende jazz op zondagmiddag 13 april 2014 bij Café Maaldrift in Wassenaar.

Een acht mans mainstreamjazz combo, voor de gelegenheid de JZD Allstars genoemd brengt swingend de stemming erin. De formatie is al een tijdje bij elkaar en dat is goed te horen. Het combo staat onder leiding van Victor Borkent en speciaal voor deze gelegenheid heeft hij een aantal fraaie arrangementen bij elkaar gezocht. Van BplusC komen de Jazzperados die bestaan uit enthousiaste cursisten van Anja Nielsen. Al 10 jaar komen ze wekelijks bij elkaar en ze zijn inmiddels perfect op elkaar ingespeeld.

De bezetting van Jazzperados bestaat uit een zangeres, vier blazers en een ritmesectie. Het repertoire bestrijkt bekende jazzstandards in een swingend ( bigband achtig) jasje zoals Hallelujah, I Love Him so, Our Day Will Come en Agua de Beber. Ook wordt de gitarist in de hoofdrol gezet met Moonflower van Santana. De arrangementen zijn special voor deze bezetting geschreven en het geheel staat onder leiding van Anja Nielsen, saxofoondocent en bandcoach bij BplusC, Wassenaar.

De middag wordt afgesloten met een bruisend optreden van de Big Band van Jazzschool Den haag. Een formatie van 15 muzikanten brengt bekende stukken ten gehore die speciaal voor de band gearrangeerd zijn. De band staat weer onder leiding van Victor Borkent

Familie, vrienden, kennissen en ander publiek is van harte welkom de gezellige ongedwongen sfeer in Café Maaldrift te proeven. Kom tijdig, want het kan erg druk worden.

13 april 2014
15:00 – 18:00 uur.
Entree gratis

Café Maaldrift
Rijksstraatweg 187
2245 AA Wassenaar

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top