Skip to content

Drie vliegen in één klap: drank, openstaande boete en een ongeldig verklaard rijbewijs

9 april 20142 minute read

Wassenaar – De politie hield woensdag 9 april in de vroege uurtjes twee mannen aan die samen heel wat regels aan de laars lapten. De ene man werd aangehouden wegens rijden onder invloed, de andere man had een ongeldig verklaard rijbewijs en nog een openstaande boete van €391.

De mannen zaten samen in de auto en vielen rond 04.35 uur op door hun opvallende rijgedrag op de Hofcampweg in Wassenaar. Politieagenten controleerden hen en kwamen erachter dat de bestuurder een slok teveel op had. Hij blies 350 ugl. Hierop werd de man meegenomen naar het politiebureau in Wassenaar, waarop hij verklaarde dat hij op een ander politiebureau moest zijn. Zijn partner was namelijk in het gebied van politiebureau Segbroek aangehouden voor rijden onder invloed en hij moest haar ophalen.

De bijrijder zou haar auto mee terug nemen naar Diemen. Helaas voor de bijrijder achterhaalde de politie met behulp van zijn persoonsgegevens dat de man een ongeldig verklaard rijbewijs had en nog een openstaande boete van €391. Beide mannen werden meegenomen naar het bureau om het een en ander administratief af te handelen.

Nadat de mannen waren heengezonden, besloten ze weer plaats te nemen in de auto. Hierop werden de mannen (29 en 31, afkomstig uit Diemen) wederom aangehouden.

Alcohol
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Beginnend bestuurders zijn minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs.

Tags

AlcoholPolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top