Skip to content

Lunchconcert in Bibliotheek Wassenaar

10 april 201446 second read

Wassenaar – Op zaterdag 12 april speelt pianist Simon Danell, student aan het Koninklijk Conservatorium Den-Haag, in Bibliotheek Wassenaar.

Simon werd in 1989 geboren in Helsingborg, Zweden. Op zijn vijftiende begon hij met pianospelen, met Mikael Kanarva als zijn leraar. Op zijn negentiende won hij zijn eerste internationale competitie, hij reisde door Europa en kreeg les van befaamde docenten. Vanaf zijn tweeëntwintigste studeerde hij met de internationaal befaamde pianest en professor Naum Gubert. Simon trad door heel Europa op en speelde met grootmeesters zoals Ilja Scheps, Erik Tawastjerna, Hui-Ying Tawastjerna, Eugene Indjic, Jiri Hlinka, Romuald Sztern, Per Tengtrand, Dominuque Weber, Dimitri Bashkirov en natuurlijk Naum Grubert.

Simon Danells solo-repertoire bestaat uit werk van Bach, Mozart, Haydn, Beethoven, Chopin, Schumann, Liszt en Debussy.

Vanaf 12.15 u is de zaal open, om 12.30 begint het concert en zal ongeveer drie kwartier duren. Het concert is gratis, plaatsen reserveren hoeft niet: u bent van harte welkom. Bibliotheek Wassenaar, Langstraat 40, Wassenaar.

Tags

OBVW
Gerelateerde artikelen
Back To Top