Skip to content

Strandschoonmaakactie aan de Wassenaarse Slag op 16 april

10 april 201454 second read

Wassenaar – Leerlingen van de Bloemcampschool, De Herenwegschool, Sint Bonifaciusschool en de Nutsschool doen op woensdag 16 april mee aan de jaarlijkse strandschoonmaakactie. Om 10.30 uur geeft wethouder Fatma Koşer Kaya (Milieu) het startsein voor de actie aan de Wassenaarse Slag. De kinderen helpen tot 11.45 uur om een gedeelte van het strand weer helemaal schoon te krijgen.

Wethouder Koşer Kaya (Milieu): “Met de strandschoonmaakactie wordt ieder jaar door basisschoolleerlingen, in het kader van Natuur- en Milieu educatie, een stuk strand schoongemaakt aan de Wassenaarse Slag. Het doel van de actie is om het milieu onder de aandacht van de jeugd te brengen.”

Wat kom je tegen op het strand?
Na het startsein van de wethouder maken de kinderen actief een gedeelte van het strand schoon onder begeleiding van medewerkers van de gemeente. Wanneer er een gedeelte is schoongemaakt, wordt er besproken wat zij zoal zijn tegenkomen en ook worden er thema’s behandeld als het milieu en in het bijzonder het zeemilieu. Ook wordt er voor de leerlingen een demonstratie gehouden met de strandschoonmaakmachine. Ter afsluiting drinken de kinderen samen een glaasje limonade.

Tags

StrandschoonmaakactieWassenaarWassenaarse Slag
Gerelateerde artikelen
Back To Top