Skip to content

Wassenaar Vocaliter klaar voor de Johannes Passion!

10 april 20142 minute read

Wassenaar – Op 11 april is het zover, dan voert Waasenaar Vocaliter de Johannes Passion van J.S. Bach uit in de Dorpskerk. Zelfs afgelopen zaterdag is er nog hard geoefend door de koorleden. De Johannes Passion is gebaseerd op de beschrijving door de evangelist Johannes.

In deze tekst worden de tegengestelde opvattingen van de betrokkenen veel sterker benadrukt in woord en muziek. De emoties gaan diep. Enerzijds zijn er de bestuurders van de tempel en andere notabelen, gesteund door de Romeinse gezagsdragers en de ramptoeristen op straat. Zij willen Jezus weg hebben. Daar tegenover staan de volgelingen van Jezus. Door het grote onrecht zijn zij diepbedroefd en vol compassie. Jezus blijft zich zelf in de ondervragingen en hij onderwijst zijn goede nieuws tot het einde toe. Dit alles wordt uitgevoerd door orkest, solozangers en Wassenaar Vocaliter en allen moeten in snelle afwisseling en vaak van rol veranderen. Zo is het koor vaak de beschuldigende partij, maar het koor mag ook het nu en dan voor Jezus opnemen in onder meer hemels klinkende koralen. Op onze website www.wassenaarvocaliter.nl is een meer uitgebreide beschrijving van de inhoud te lezen.

Concert vrijdag 11 april 2014 20:00u in de Dorpskerk, Plein 3, Wassenaar.
Toegang € 22,50. Kaarten bij de leden van het koor, bij boekhandel De Kler in de Langstraat

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top