Skip to content

Gaat ‘Het Nieuws uit Wassenaar’ alweer verdwijnen?

12 april 20142 minute read

Wassenaar – Op 24 januari 2014 was hij daar ineens ‘Het Nieuws uit Wassenaar’ een nieuwe lokale krant. Nu 6 edities later lijkt het doek bijna te vallen voor de nieuwe krant.

Het Nieuws uit Wassenaar kwam vanaf 24 januari iedere 2 weken uit tot 2 weken geleden. Editie 4 kwam niet meer op papier uit maar alleen online. Waar de vorige edities nog ruim 20 pagina’s hadden kwam deze digitale editie niet verder dan 4 pagina’s. Op de voorpagina werd het volgende gezegd: “De NSS-top was deze week een succes voor Nederland. In Wassenaar heeft dit wel tot enige ontwrichting van de dagelijkse gang van zaken geleid. Ook voor onze krant, met de druk. Derhalve komt uitgave 4 uitsluitend digitaal uit.” En even verderop: “Terwijl wij een prachtig weekend tegemoet gaan met ongekend mooi weer zijn wij in gedachte al bezig met onze volgende “ouderwets” papieren uitgave zoals u gewend bent.”

Maar gister 11 april, 2 weken na de digitale editie viel er wederom geen krant op de mat in Wassenaar. Op de website was wederom een digitale krant verschenen, met een uitleg van de uitgever. Op dit moment is de krant voor hun niet rendabel genoeg om hem te laten drukken en vervolgens te bezorgen. Tijdens de verkiezingen kregen zij inkomsten doordat de politieke partijen wel wilden adverteren. Nu de verkiezingen zijn afgelopen en de adverteerders uit blijven, kunnen zij het financieel niet meer veroorloven om de krant op papier uit te brengen. Het Nieuws uit Wassenaar zal nu voorlopig alleen als digitale krant uitkomen, en hopen in het loop van het jaar weer bij u op de mat te liggen. Ze sluiten hun verklaring af met: “Ons lijkt het goed dat er minimaal twee kranten zijn in Wassenaar. Enerzijds voor een evenwichtige nieuwsvoorziening, anderzijds voor een beetje concurrentie op de advertentie markt. Dus ondernemers….”

Wij zullen de ontwikkeling op de voet blijven volgen maar het lijkt erop dat de krant langzaam maar zeker weer zal verdwijnen. Een krant die 1x per 2 weken online verschijnt lijkt ons niet echt interessant voor adverteerders. Een online krant moet dagelijks (actueel) nieuws kunnen bieden anders verlies je je bezoekers.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top