Skip to content

Goede Vrijdag 18 april 2014: kruisweg in muziek, tekst en beeld

12 april 201440 second read

Wassenaar – Het is een goede traditie geworden om in de dienst van Goede Vrijdag passiemuziek centraal te stellen. Muziek kan gevoelens van verdriet en verlies verwoorden, wanneer woorden tekort schieten. Dit jaar richten wij ons op de kruisweg. De kruisweg of via dolorosa is de weg die Jezus aflegde van zijn veroordeling door Pilatus tot zijn terechtstelling op Golgotha. In een kruisweg worden veertien stadia in het lijden van Christus afgebeeld.

In deze dienst volgen wij zijn gang met muziek, tekst en beeld met koralen van J.S. Bach en (koor)muziek van Haendel en Liszt. De muziek wordt verzorgd door een dubbelkwartet met medewerking van Karin Vogelaar (zang) en Hero de Boer (orgel). De dienst staat onder leiding van ds. Marthe de Vries.

Plaats: Gebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB
Adres: Lange Kerkdam 46
Tijd: 19.30 uur

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top