Skip to content

Week van de duurzaamheid in Wassenaar

12 april 20142 minute read

Wassenaar – De gemeente Wassenaar wil dat inwoners zich meer bewust worden van het belang van duurzaamheid en duurzaam leven. Daarom roept de gemeente de tweede week van oktober van dit jaar uit tot Week van de Duurzaamheid.

In de week rond 10 oktober, de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid, wordt een breed activiteitenprogramma aangeboden dóór en vóór Wassenaarders. Een geslaagd voorbeeld van een activiteit uit 2013 is het voorlezen over duurzaamheid op basisscholen. Maar er zijn veel meer activiteiten denkbaar, bijvoorbeeld een markt met duurzame producten, een duurzaamheidscafé of een klimaatstraatfeest. De komende maanden wordt het activiteitenprogramma verder uitgewerkt.

Gemeenteraad
De Week van de Duurzaamheid in Wassenaar is een initiatief van de gemeenteraad. Tijdens de begrotingsbehandeling in oktober 2013 stemde de raad in met een motie van GroenLinks. De raad wil met lokale duurzaamheidsactiviteiten het bewustzijn van de betekenis van een duurzame samenleving stimuleren en bevorderen.

Duurzaam leven het hele jaar door
Wassenaar mag zich al fairtradegemeente en millenniumgemeente noemen. Wethouder Koşer Kaya: ‘We zijn in deze mooie groene omgeving met zijn allen al heel duurzaam bezig. De Week van de Duurzaamheid is een belangrijke volgende stap naar bewustwording. Het begint met bewustzijn, het doel is duurzaam leven het hele jaar door.’

Tags

GemeenteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top