Ga naar hoofdinhoud

Ze was pas 15 jaar

13 april 20142 minute read

Wassenaar – Ben echt geen sentimentele treurwilg, verre van dat, maar toen ik dit lied mocht beluisteren, liepen de tranen over mijn wangen. Het gitaarspel, de perfecte stemmen voor dit nummer en de tekst; kippenvel.. Wie heeft nu geen herinnering aan gepest worden, toen wij kinderen waren, of beseft zich hoe kwetsbaar onze eigen kinderen zijn?

In December 2012 maakte Fleur Bloemen een einde aan haar leven. Ze werd zo gepest, en ze kon het niet meer verdragen. Naar aanleiding van deze tragische gebeurtenis heeft Bram Koning dit lied gemaakt om het pesten van kinderen onderling te helpen stoppen. “Het pesten van kinderen gaat soms zo ver, dat sommigen van hen geen andere uitweg meer zien dan een einde te maken aan hun leven, Dit mag nooit meer gebeuren.” Bram Koning.

Luister mee en huiver…. Bram Koning schreef een van de betere nummers van de afgelopen 100 jaar, (mijn mening en van velen met mij). Bram Koning maakte een meesterwerk. Had geen beeld erbij, en omdat ik het het waard vond, maakte ik in een dag het filmpje. Het is gezongen door Michael Bryan en Des’ray.

Anna-Marie Kroes

Wassenaarders aan het Woord

Wilt u net als de schrijver van dit bericht uw (anonieme) mening geven over de politiek, de gemeente of iets anders in Wassenaar. Dat kan, u kunt ingezonden brieven (max. 250 woorden) sturen naar de redactie (Johan de Wittstraat 80, 2242 LC Wassenaar) of mailen naar info@wassenaarders.nl.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top