Skip to content

De Koning en ik

14 april 201459 second read

Wassenaar – Met dit kinderboekje “De Koning & ik” debuteert Ilse de Ruiter (1982). Het boekje is geschreven voor kleuters.

Een droom van een klein meisje wordt waar, op bezoek bij de Koning!! Bijzonder zijn de vele typische Haagse herkenningspunten en het gaat natuurlijk – zoals de titel al aangeeft – over onze eigen koning. Het verhaal is ontstaan bij Sara, de dochter van de schrijfster die samen met een van de prinsessen op de peuterschool in Wassenaarzat. Sara vroeg zich geregeld af hoe het leven er bij de Koning thuis aan toe zou gaan. In dit verhaal komt haar droom uit en beleeft zij met de Koning een dag rond Villa Eikenhorst.

Een ontzettend leuk verhaal om (voor) te lezen en om één van de in het boekje genoemde locaties, vervolgens te gaan bezoeken. De mooie illustraties zijn van Karen Wullings en maken van het leesboek ook een echt kijkboek! Met het oog op de eerste Koningsdag van Koning Willem Alexander en het 200 jarig bestaan van ons Koningsrijk, mag dit boek eigenlijk niet ontbreken in iedere (al dan niet Haagse) boekenkast.

Vanaf 19 april a.s. is het boek verkrijgbaar op diverse verkoopadressen in Den Haag en via de website.

Tags

KoningWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top