Skip to content

Streekmarkt en braderie in de Doezastraat Leiden op 5 mei 2014

16 april 20142 minute read

Wassenaar – Op maandag 5 mei a.s. kun je vele verhalen opdoen op de streekmarkt en braderie in de Doezastraat. Lokale verhalen over bijzondere producten die in de Leidse regio worden gemaakt, smakelijk verteld door de producent zelf. Verras je vrienden met een mooie toeristische kaart van de regio, of een heerlijke maaltijd samengesteld uit streekproducten waar jij iets bij kunt vertellen.

De jaarlijkse 5-mei-braderie in Leiden is inmiddels weids bekend en de speciale markt met streekproducten vormt een extra trekker voor bezoekers. Voor het derde jaar op rij vormen de producten uit de Leidse regio een onderdeel van deze ‘Bevrijdingsbraderie’. De braderie en andere activiteiten vinden jaarlijks plaats op de Doezastraat en Herenstraat tot aan de Vrijheidslaan.

Samenwerking rond streekmarkt
In de Doezastraat vind je verschillende speciaalzaken waar kwaliteit en service van groot belang zijn. Om de braderie ook een speciaal tintje te geven zijn de winkeliers drie jaar geleden een samenwerking aangegaan met Stichting Land van Wijk en Wouden en Slow Food Groene Hart. Inmiddels is de streekmarkt uitgegroeid tot 35 marktkraamhouders. Natuurlijk hebben verschillende winkeliers zelf ook een kraam om hun specialiteit te presenteren.

Oer-Hollandse makelij
Tussen 10 en 16 uur kan je op de streekmarkt onder meer zuivel, honing, groente, worst, fruit, smaakmakers en brood uit de regio kopen. Ook zijn er non-food-producten zoals wol, tuinplanten en eigengemaakte zeep te koop. Daarnaast kun je je oriënteren op de recreatiemogelijkheden in de Leidsche Ommelanden onder het genot van een kopje thee of koffie. De streekmarkt staat in het teken van regionaal geproduceerde waren, recreëren in eigen buurt, duurzaam leven en genieten van de natuur. Laat je zintuigen prikkelen door het ruime palet van aangeboden producten uit de Leidse regio die zo oer-Hollands is, met weiden, molens, meren, bollenvelden, duinen en zee.

Stichting Land van Wijk en Wouden, de winkeliersvereniging van de Doezastraat in Leiden en
Slow Food Groene Hart organiseren in samenwerking de braderie en streekmarkt van 5 mei.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top