Skip to content

WZK Waterpolo: Handhaving voor Heren 1!

16 april 20143 minute read

Wassenaar – Afgelopen weekend moest WZK Heren 1 naar het Hofbad te Den Haag om tegen de plaatselijke SGHaaglanden te spelen. De competitie had een venijnig slot in petto voor de heren uit Wassenaar. Waar SG Haaglanden zich de laatste weken zeer knap veilig speelden, kwam WZK Heren 1 ineens in de problemen. Vorige week wist Arethusa verrassend te winnen van De Dolfijn en kwam WZK zelfs onder de rode streep uit. De opdracht die coach Joost van der Kroft zijn team mee moest geven was helder, er moest gewonnen worden van Haaglanden. Vervolgens mochten Arethusa of de Meern geen punten pakken in hun wedstrijden.

De wedstrijd ging gelijk op en in de eerste periode werd de 0-1 door Leonard Rooijakkers al snel gevolgd door de gelijkmaker van de thuisploeg. Uiteindelijk wist Leonard wederom te scoren en werden door beide partijen enkele overtal situaties niet benut. Ook in de tweede periode een gelijk opgaande strijd, door een 1-1, doelpunt Stefan van der Kroft na knap doorzetten, stond er 2-3 op het scorebord, dat het gelukkig weer was gaan doen! In de derde periode realiseerde WZK zich als geen ander dat het nu moest gebeuren. SGHaaglanden trof deze periode telkens keeper Peter van Leeuwen op zijn weg en WZK liep uit naar 2-6 door doelpunten van Fabian van den Berg, Menno de Jong en Toon de Groot. SGHaaglanden deed wat terug via Bruno ‘t Hart (2x) en tussendoor wist Leonard wederom te scoren namens de gasten, 4-7. WZK was nog één periode verwijderd van een overwinning. Haaglanden opende de score in de vierde periode, waarna Menno van Valderen de marge weer vergrootte. Sven Tamminga schoot via een strafworp Haaglanden weer terug in de wedstrijd en de spanning werd bij WZK duidelijk zichtbaar. De thuisploeg kwam terug tot 7-8, het zal toch niet weer… Het spel werd er niet beter op, de spanning steeg, WZK wederom gesteund door veel aanhang kreeg een man meer. Coach Joost van der Kroft reageerde met een Time-out, uitspelen en scoren was de opdracht. Haaglanden gokte op de break, schot WZK werd gekeerd door Kevin van den Berg, break Haaglanden, nee, 2-meterworp voor WZK en dus konden ze met nog enkele seconden de wedstrijd uitspelen, een slimme combinatie bracht via Michel van der Kroft de beslissende 7-9 op het scorebord. Een fantastische teamprestatie met een in de strijd vooropgaande aanvoerder Leonard Rooijakkers en een uitblinkende keeper Peter van Leeuwen!

Vervolgens werd er in de kantine gewacht en gewacht, na enkele tussenstanden werd na ruim 1,5 uur bekend dat Arethusa had verloren, handhaving dus! Namens alle spelers van Heren 1 en Heren 2 willen we de vele supporters dit jaar bedanken, overvolle tribunes in Wassenaar is tegenwoordig ‘gewoon’! Echter de meeste dank gaat uit naar trainer / coach Joost van der Kroft die na vorige week Heren 2 in veilige haven te hebben geloodst, nu ook Heren 1 ‘veilig’ coachte, nadat hij halverwege het seizoen in was gesprongen voor de vertrekkende trainer/coach. Joost super bedankt voor je inzet en toewijding! WZK waterpolo heeft namelijk met de handhaving van Heren 1 en Heren 2, na de promoties van vorig seizoen en het vertrek van 6 Heren 1 basisspelers een unieke prestatie geleverd!

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top