Ga naar hoofdinhoud

Wecycle actie na Koningsdag

18 april 20142 minute read

Wassenaar – Inwoners uit de gemeente Wassenaar kunnen meedoen aan de Wecycle actie. Alle apparaten met een stekker of batterij die niet verkocht zijn op de rommelmarkt kunnen worden gerecycled. Met deze jaarlijkse actie na Koningsdag willen de gemeente en Avalex inwoners stimuleren om gebruikte elektrische apparaten in te leveren. Snelle inleveraars krijgen het jeugdboek “Schaduw over Koningsdag” cadeau. De actie start maandag 28 april!

Veel afgedankte apparaten of spaarlampen belanden in de grijze afvalbak. Zonde, want afgedankte elektrische apparaten kunnen voor meer dan 75% gerecycled worden. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90%. Apart inleveren is dus erg belangrijk. Daarom doen de gemeente Wassenaar en Avalex mee aan de jaarlijkse actie van Wecycle.

Cadeau voor eerste 100 inleveraars
Bij het inleveren van een elektrisch apparaat op een van de afvalbrengstations krijgen de eerste honderd inleveraars het spannende jeugdboek ‘Schaduw over Koningsdag’ cadeau. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld met kans op een leuk uitje voor het hele gezin.

Afval is grondstof
Inleveren is belangrijk, want door recycling behouden we de grondstoffen voor de toekomst en hoeven er minder nieuwe grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen de schadelijke stoffen niet terecht in het milieu. Avalex zorgt ervoor dat elektrische apparaten en spaarlampen die ingeleverd worden op de afvalbrengstations optimaal worden gerecycled. Inwoners van Wassenaar kunnen met hun elektrische apparaten en grofvuil terecht op alle Avalex afvalbrengstations.

Kijk voor locaties en openingstijden op www.avalex.nl. Het afvalbrengstation van Wassenaar is gelegen aan de Hogeboomseweg 61.

Tags

AvalexWassenaarWecycle
Back To Top