Ga naar hoofdinhoud

(Voorlopige) programma voor Koningsdag 2014

20 april 20144 minute read

Wassenaar – Zoals ieder jaar organiseert de Wassenaarse Oranjevereniging Koningin Wilhelmina weer verschillende leuke activiteiten. Hieronder vindt u het (voorlopige) programma. Mochten er zich nog wijzigingen voordoen kunt u hier terecht.

ZATERDAG 26 APRIL

07.30 – 16.00 uur
W.O.V. ORANJEMARSEN en FIETSTOCHT
Deelnemers kunnen zich aanmelden op de kindervrijmarkt bij de W.O.V.-kraam. Er zijn geen inschrijfkosten aan verbonden. De afstanden zijn: 5, 10, 15 en 25 km De wandeltochten voeren de wandelaars langs de mooiste plekjes van Wassenaar.

10.00 – 12.00 uur
DE KOFFIETAFEL
Deze wordt u aangeboden door de winkeliers in samenwerking met de Oranjevereniging en zal plaatsvinden in het eerste deel van de Langstraat.

10.15 uur
DORPSPLEIN: Feestelijke Koningsdagmuziek door muziekvereniging “EXCELSIOR”.

10.30 uur
OFFICIËLE OPENING VAN KONINGSDAG.
Koning Willem Alexander viert zijn …….verjaardag
*Welkomstwoord door de voorzitter van de Wassenaarse Oranjevereniging “Koningin Wilhelmina” Drs. J.R. Stallinga.
*Het hijsen van de vlag door de Scouting van Wassenaar Obdam.
*Het Wilhelmus (2 coupletten)
*Gelukwensen, uitgesproken door: burgemeester: Drs. J. Hoekema

12.00-17.00 uur
Muziek in de Langstraat / Dorpsplein

12.00-14.30 uur
Aan het begin van de Langstraat ter hoogte van Graafstal zal muziek ten gehore gebracht worden door de band: The Rolling Beatmachine

“DE kindervrijmarkt vindt plaats op” het marktterrein gelegen aan de Berkheistraat
Deelnamekaarten voor deze kindervrijmarkt zijn alleen voor leden op woensdag 16 april van 14.00 tot 16.30 op vertoon van de lidmaatschapskaart (of wordt hier lid) af te halen bij: Voorham, Verf & Wand – Joh. de Wittstraat 88 (t.o. gemeentehuis) alwaar bestuursleden van W.O.V. aanwezig zullen zijn voor uitgifte van deze kaarten.

Er zal slechts 1 kaart per gezin verstrekt worden. Alleen met een genummerde deelnamekaart ben je verzekerd van een plaats. Er zijn 200 kaarten beschikbaar dus zorg dat je er snel bij bent. Men kan zich ter plaatse ook aanmelden als lid van de Wassenaarse Oranje Vereniging.

NIET toegestaan zijn commerciële verkopen door particulieren en bedrijven t.b.v. goede doelen, instellingen e.d. uitgezonderd zijn zij die hiervoor schriftelijke toestemming hebben van de Wassenaarse Oranje Vereniging.

Het bestuur van de Oranjevereniging verzoekt de deelnemers aan de kindervrijmarkt om aan het einde van de markt hun spullen op te ruimen en wat niet mee gaat in de container, naast de keetwagen bij de scouting stand, te deponeren. Dit scheelt ons zo maar 2 uur werk.

Op de kindervrijmarkt is de: Scoutinggroep Van Wassenaer van Obdam zij zorgen voor de catering en een spel.

OLIEBOLLENKRAAM
De reeds meer dan 40 jaar deelnemer aan de Wasssenaarse kermis komt met een oliebollenkraam naar de vrijmarkt.

Soroptimisten met een Boekenkraam
De Soroptimistclub Wassenaar e.o. sponsort met de verkoop van tweedehands boeken en c.d.’s een waterproject in Mweteni in Tanzania.

Het gaat om de aanleg van regenwateropvangsystemen en scholing van vrouwen om deze systemen te kunnen exploiteren en onderhouden en om hun dorpen verder te
ontwikkelen o.a. door de bouw van dorpshuizen met elektriciteitsvoorzieningen. Door deze aanpak wordt het mogelijk dat de kinderen in plaats van water te sjouwen naar school gaan en ook ’s avonds kunnen leren bij voldoende licht. Het project in Mweteni wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partnerorganisatie: Women for Water Partnership.

BOOGSCHIETEN
Tegen een geringe vergoeding verzorgd Green Adventure het boogschieten.

BALLONNEN RADEN
In de door het garage bedrijf , ROOIJAKKERS, gratis ter beschikbaar gestelde auto kunt u raden hoeveel ballonnen er in de auto zijn. Hiermee zijn tevens door het bedrijf beschikbare prijzen te winnen.

VOLTIGE
Op het grasveld bij het marktterrein zal een voltige demonstratie gegeven worden. Ook de stichting “De Stijgbeugel” zal aanwezig zijn

LONGBOARDS
Op het pad vanaf het marktterrein naar de Duinrellweg zal de boardstore “Inconcrete” demonstraties verzorgen met longboards.

SPORT OP KONINGSDAG

ZIN OM TE VOETBALLEN OP KONINGSDAG?
De afgelopen jaren stond Koninginnedag op R.K.S.V. Blauw-Zwart in het teken van een sportief en gezellig voetbaltoernooi. De koningin is afgetreden, maar het toernooi absoluut niet! Niet meer op de vertrouwde 30 april, maar op zaterdag 26 april. Dus heb je zin om gezellig een balletje te trappen en uiteraard gezellig een drankje te doen, dan is dit 6 tegen 6 toernooi (incl. keeper) perfect voor jou!

Wat moet je doen? Stel een team samen met je vrienden, familie of collega’s van minimaal 6 spelers die allen minimaal 16 jaar of ouder zijn. Vervolgens stuur je een mail met je teamnaam naar koningsdagblauwzwart@gmail.com! Je krijgt dan over de mail een bevestiging en verdere informatie zal je dan worden toegestuurd. Let op: de inschrijving sluit op 19 april!

We hopen jullie allemaal te zien op de 26e!

Zoals je ziet is helaas de inschrijving al gesloten.

ca. 16.00 uur FINALE WEDSTRIJD
waarna de prijsuitreiking zal plaatsvinden door de burgemeester: dhr. drs. J. Hoekema

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top