Skip to content

‘The Forbidden City: The Secrets of China’s Imperial Palace and Museum’ door Anne Haworth

21 april 20142 minute read

Wassenaar – ‘De verboden Stad’, in het centrum van het moderne Beijing, huisvestte 500 jaar lang de Ming- en Qing-dynastieën en hun grote kunstcollecties. Het complex is gebouwd in de periode 1406 tot 1420 en bestaat uit 980 gebouwen en beslaat een oppervlakte van 720.000 m2.

Het paleis is een voorbeeld van traditionele Chinese paleisarchitectuur en beïnvloedde de architectuur en cultuur in Oost- Azië en andere gebieden. In 1987 is de verboden stad Werelderfgoed geworden en heeft volgens Unesco de grootste collectie, uitstekend geconserveerde, antieke houten structuren ter wereld. The Last Emperor (1987), een film over de laatste Keizer van China Puyi, is opgenomen in ‘de Verboden Stad’. In deze DFAS-lezing staat de geschiedenis van de Verboden Stad centraal; haar bewoners, haar kunst en hoe het communistische tijdperk heeft overleefd en vooral de Culturele revolutie en de Rode Gardes.

Lecturer: Anne Haworth
Anne Haworth specialiseerde zich in keramiek bij Christie’s en Bonham’s, woonde zeven jaar in China en inventariseerde het Chinese porcelain in Kensington Palace. Daarnaast is zij gids in the State Rooms en The Queen’s Gallery in Buckingham Palace en geeft zij lezingen in het Victoria and Albert Museum in Londen.

De lezing is in het cultureel centrum De Warenar, Kerkstraat 75, 2242 HE Wassenaar. De zaal is open om 19.30 en de lezing begint om 20.00. De entree bedraagt €12 en een lidmaatschap (voor 8 lezingen, vrij toegang; en andere activiteiten) is €60 per jaar en voor een (echt)paar € 110. Website is: www.dfas.nl. Komt u op tijd want de (gratis) parkeergelegenheid is beperkt.

Opmerking: de voertaal van de lezing is Engels.

DFAS (Decorative & Fine Arts Society) is een onderdeel van het Britse NADFAS (National Association of Decorative & Fine Arts Societies). Deze vereniging, opgericht in 1968 in Engeland, heeft als doel de kennis over kunst te verspreiden door middel van lezingen. Hiervoor worden experts op hun vakgebied uitgenodigd. NADFAS heeft 91.000 leden verdeeld over 330 kringen in het Verenigd Koninkrijk, 11 in Europa en 27 in Australië.

Tags

WarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top